MOSKVA će pitanje ukrajinskog vojnog napada na nuklearnu elektranu „Zaporožje“ izneti na nekoj od narednih sednica Savjeta bezbjednosti UN, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

ПИТАЊЕ НАПАДА НА ЗАПОРОЖЈЕ ПРЕД САВЕТОМ БЕЗБЕДНОСТИ: Руси позивају Запад на одговорност

Foto: Printskrin

– Na jednom od narednih sastanaka o Ukrajini, pokrenućemo ovo pitanje. Pozivamo međunarodnu zajednicu da osudi ove neodgovorne i veoma opasne postupke – rekao je Nebenzja, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Prema njegovim rečima, zapadne države koje Ukrajini dostavljaju oružje i municiju „treba da snose odgovornost za ove bezobzirne postupke ukrajinskih vlasti“.

Nešto ranije je saopšteno iz „Zaporožja“ da je ukrajinski dron kamikaza oboren iznad nuklearne elektrane i da je pao na krov reaktora broj šest.

U saopštenju se ističe da se napadi nastavljaju uprkos svim pozivima ukrajinskim oružanim snagama da prekinu sa granatiranjem nuklearke i njene infrastrukture, što može uticati na njen bezbjedan rad.

BONUS VIDEO: Makron dočekao Vučića ispred Jelisejske palate

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

HITNO SAOPŠTENJE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

HITNO SAOPŠTENjE MUP-A: Oglasili se o potrazi za telom Danke Ilić

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

07. 04. 2024. u 11:03

Originalni tekst