ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije uporedio je „mirovni“ samit u Švajcarskoj sa „Životinjskom farmom“ Džordža Orvela.

ОВЦЕ КОЈЕ БЛАЖЕНО БЛЕЈЕ ПО СВЕТУ Медведев о самиту о Украјини - Швајцарска Животињска фарма (ВИДЕО)

Dmitrij Medvedev, Foto AP

Niko od učesnika samita u Švajcarskoj za rešavanje situacije u Ukrajini ne zna šta tamo radi i kakva je njegova uloga, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je u svojoj objavio uporedio „mirovni“ samit u Švajcarskoj sa „Životinjskom farmom“ Džordža Orvela.

„Ova švajcarska ‘Životinjska farma’ je čist nadrealizam. Kafka i Orvel nervozno puše po strani. Niko od učesnika ‘mirovnog foruma’ ne zna šta tamo radi i koja je njegova uloga“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, za „rešavanje sukoba“ „švajcarski pastiri su zvali samo proverene životinje: ludog malog vepra sa svojim prijateljem, stado sporoumnih zapadnoalpskih ovaca koje blaženo bleje po svetu, kao i čopor evropskih pasa da čuvaju stoku.

„Psi laju, prskaju zatrovanu pljuvačku na sve strane i održavaju red. Ali morate paziti: ovce često bleje neumesno i zbunjuju se u naučenim formulama“, napisao je Medvedev.

Medvedev je dodao da je „na čelu stada nevidljivo prisutan stariji, slaboumni vlasnik koji je odavno izgubio kontakt sa stvarnošću“, a njegov „blizak zamenik, koji je pozirao na zelenom travnjaku, rekao je naučenu frazu i brzo otišao kući“.

„Sve u svemu, konferencija je sramota i gubljenje novca poreskih obveznika“, zaključio je Medvedev.

(RT Balkan)

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst