Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da je uverena da ce Ukrajina jednog dana, nakon pobedu u ratu sa Rusijompriznati nezavisnost Kosova.

Osmani je po dolasku naSamit za Ukrajinu,iji je domain Albanija, izjavila da e se na samiturazgovarati o bezbednosnim pitanjima i podrci Ukrajini, u njenoj borbi protiv ruske agresije.

Priznanje nezavisnosti Kosova od strane Ukrajine doci e zajedno sa pobedom u ratu protiv Rusije, rekla je Osmani i dodala da su to bilateralna pitanja i da e Kosovo nastaviti da postavlja takav zahtev uz puno razumevanje da je Kijev u ratu.

Na pitanje novinara o tome da li postoji mogucnosti konfrontacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vuicem, koji takoe uestvuje na samitu, Osmani je rekla da ce toga uvek biti, jer Vuic ivi u prolosti.

U Kongresnoj palati u Tirani danas je poeo Samit za Ukrajinu koji je okupio predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, lidere zemalja jugoistone Evrope i zvaninike EU.

Zelenski i Rama, kao domain skupa, zajedno su doekivali uesnike ispred Kongresne palate u Tirani.

Na samit su stigli predsednici Srbije Aleksandar Vui, Kosova Vjosa Osmani, Crne Gore Jakov Milatovi i Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Hrvatske Andrej Plenkovi, predsednica Saveta ministara BiH Borjana Krito, kao i predsednica Moldavije Maja Sandu.

Post Views: 17

Originalni tekst