NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković se plasirao u 11. polufinale Australijan opena nakon što je savladao Amerikanca Tejlora Frica, a pored toga je dostigao rekord koji mu mnogo znači.

ОГЛАСИЛА СЕ МОНИКА СЕЛЕШ: Ево шта је рекла о рекорду Новака Ђоковића, жали због једне ствари

Tanjug/AP

Naime, Srbin je izjednačio dostignuće Monike Seleš koja mu je bila idol u detinjstvu. Rođena Novosađanka je ostvarila niz od 33 pobede u Melburnu, što je sada uspeo i Novak.

– To mi znači mnogo. Nisam znao da sa njom delim ovo dostignuće, ovaj rekord. To ga čini, naravno, još posebnijim za mene. Zaista volim Moniku. Moniku sam imao u glavi dok sam odrastao u Srbiji skoro svaki dan, jer Jelena Genčić, moja „teniska majka“, kako volim da je zovem, preminula je 2012. godine, a sa Monikom je radila kada je bila mlada. Čuo sam mnogo o Moniki, Monika ovo, Monika ono, Monika jede ovo, Monika toliko spava, Monika ovako vežba. Dakle, Monika je definitivno bila jedan od mojih idola i heroja iz detinjstva i pokušao sam da se ugledam na nju. Dakle, kada sam imao priliku da se sretnem sa njom prvi put, bilo je stvarno – bio sam veoma nervozan. Znate, ona govori naš jezik jer je rođena u Srbiji, ali je veći deo života, kao i sada, provela u Sjedinjenim Državama. Da, znam da je imala neverovatnu karijeru, a posebno je igrala dobro u Australiji. Da, svi se pitamo koliko je daleko mogla da ode da nije, da, morala je da prođe kroz šta je prošla. Da, o Moniki, imam samo lepe reči da kažem o njoj. Zaista mi je drago što delimo ovo dostignuće – rekao je Novak Đoković.

Nije trebalo dugo da se oglasi Monika Seleš, koja u poslednje vreme nije toliko zastupljena u medijima.

– Odavno sam prestala da brojim Novakove grend slem titule – još odavno sam znala da će oboriti sve rekorde i da će postaviti neke jako teške za naredne generacije. Samo bih volela da smo igrali u istoj eri, bilo bi super da smo odigrali jedan miks zajedno, to bi bilo fenomenalno. Hvala ti, Novače, na zahvalnosti i na poštovanju i – idemo, osvoji Australijan open – izjavila je Monika Seleš.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

LIVERPUL JE GOSPODAR LIGA KUPA: Klopova četa se nameračila da po deseti put osvoji ovo takmičenje

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre Pariz 2024 i uradio - ovo!

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre „Pariz 2024“ i uradio – ovo!

RAT u Ukrajini, odnosno „Specijalna vojna operacija“ kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od „sporednih“ stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu „sportske sankcije Rusima“ objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), obelodanivši izuzetno stroge uslove za učešće Ruske Federacije na Igrama čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Ali, nedugo potom desilo se i jedno „istorijsko NE!“.

23. 01. 2024. u 15: 14

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst