Više od 500 amaterskih timova dobilo opremu u akciji „Novi dresovi za nove šampione“

НОВИ ШАМПИОНИ ОД СЕВЕРА ДО ЈУГА: Дресови Фондације Моззарт стижу клубовима широм земље

FK Lemind Leskovac/ Foto: Promo

Šampionski duh gradi se na malim lokalnim terenima koliko i pod reflektorima velikih stadiona. Ne zavisi od pozicije kluba na tabeli već od entuzijazma i želje da se srce ostavi na terenu. Pravim šampionima volje nikad ne nedostaje, a kada im zatreba nova oprema tu je tradicionalna Mozzartova akcija „Novi dresovi za nove šampione“.

Vučje, Pambukovica, Pepeljevac, Liso Polje, Jabukovac, Viča samo su neka od brojnih mesta širom Srbije čijim lokalnim klubovima je stigla nova oprema, a na listu su se nedavno upisali jedan klub na severu i drugi na jugu naše zemlje.

OFK Odžaci, prvi klub iz opštine koji je uspeo da se plasira u Prvu ligu Srbije, istoriju je počeo da ispisuje pre 55 godina u belim dresovima. Kasnije su belu zamenili crvenom, a sada na svojim novim dresovima sa ponosom nose logo Fondacije Mozzart.

OFK Odžaci sa dresovima koji imaju logo Fondacije Mozzart / FOTO: Promo

Osim u Vojvodinu, garnitura novih dresova nedavno je stigla i na jug Srbije u FK Lemind Leskovac. Klub neguje tradiciju dužu od 70 godina, kao i velike ambicije za budućnost. Pored planova o plasmanu u viši rang, želja im je pokretanje škole fudbala koja bi bila jedna od najboljih u regionu.

„Najpre želim da u svoje ime, ime kluba i svih članova uprave zahvalim Fondaciji Mozzart na ovoj fantastičnoj i izuzetno vrednoj donaciji u vidu opreme. Ovaj čin će umnogome značiti, kako klubu, tako i igračima za postizanje što boljih rezultata”, istakao je Nenad Krstić, predsednik FK Lemind Leskovac.

NOVI DRESOVI ZA NOVE ŠAMPIONKE

Borba za ravnopravniji položaj žena odigrava se i na sportskim terenima, a Mozzart je jedan od najglasnijih navijača. Podrška se kontinuirano pruža ženskom sportu pa tako novi dresovi često stižu na adrese novih šampionki. ŽKK Kraljevo, ŽFK Borac Čačak, ORK Mačva, ŽFK Polet Heroj, ŽFK FON, ŽKK Rudar samo su neki od ženskih kolektiva koji su do novih uspeha stigli u novoj Mozzartovoj opremi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst