DANSKA brodska kompanija Maersk saopštila je da su danas dva broda koja su plovila pod američkom zastavom kroz moreuz Bab el-Mandeb u Crvenom moru, u pratnji mornarice SAD, morala da se okrenu nakon što su uočene eksplozije u blizini.

НИ АМЕРИЧКА ПОМОРСКА ПРАТЊА НЕ ПОМАЖЕ: Хути нападом натерали бродове са теретом САД у Црвеном мору да окрену назад

Foto Tanjug/AP

-Dok su bila na putu, oba broda su prijavila da su blizu eksplozije i pratnja američke mornarice takođe je presrela više projektila, saopštio je Maersk u izjavi.

Maersk je dodao da su plovila neoštećena, a posada nepovređena i da su u pratnji Amerikanaca ispraćeni do Adenskog zaliva, prenosi Rojters.

Brodovima upravlja Maerskova američka podružnica koja nosi teret za Ministarstvo odbrane, Stejt department, USAID i druge vladine agencije SAD.

Oba plovila su deo Programa pomorske bezbednosti i Dobrovoljnog intermodalnog morskog prevoza sa vladom SAD, zbog čega su ih brodovi američke mornarice pratili kroz moreuz, istakao je Maersk.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

VODITELJKA U PROGRAMU UŽIVO PRIZNALA DA IMA RAK: Viralan snimak na mrežama - Sara priznala sve, pa se potpuno slomila (VIDEO)

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst