SELO Ljubetovo najteže je pogođeno zemljotresom koji je u večernjim subotnjim satima pogodio Bosnu i Hercegovinu.

НЕСТАЛО СТРУЈЕ, СТИГЛИ ВАТРОГАСЦИ: У земљотресом погођеном селу много кућа са оштећењима, 4 повређено

Foto fejbuk Nezir Pivić

Potres jačine 4.7 stepeni po Rihteru ostavio je mnoge bez krova nad glavom u ovim zimskim noćima.

Meštanima su kuće uništene, a kako je „Avazov“ reporter s lica mesta snimio, u jednom trenutku selo je ostalo i bez struje.

u selo Ljubetovo kod Zenice su stigli vatrogasci.

Uskoro bi trebali doći i pripadnici Civilne zaštite.

Oni će pomoći meštanima da zbroje štetu nakon razornog zemljotresa koji je večeras pogodio BiH.

Kako je u potresnoj ispovijesti ispričao Bećir Mulamić, meštanin ovog sela, zemljotres ga je probudio.

– Zemljotres me probudio, ne možeš sebi doći. Krov je oštećen. Sve je srušeno, kompletan crep je sletio. Unutra je sve popucalo.

Nije nas još niko obišao. Policija je došla, okrenula se i otišla. S tim nisam zadovoljan, da je policija došla samo dve kuće da obiđe i uradi zapisnik. Curice su ovde, jedna od pet godina, jedna od 10 godina, istraumirane su – rekao je kratko Mulamić.

Kako je za portal „Avaza“ rekao Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, ni stariji građani ovog grada se ne sećaju ovakvog zemljotresa.

– Hvala Bogu, ozbiljnih posljedica nije bilo, kao ni žrtava, takođe. Nekoliko dimnjaka je palo, ali hvala Bogu nema ozbiljnijih šteta.

Sve vreme Grad Zenica odnosno Služba civilne zaštite Grada Zenice je na nogama, bit će tako cijelu noć.

Foto: Printskrin EMSC

Upravo sam se čuo i sa predsjednikom MZ Ljubetovo, gore je bilo problema u smislu štete na krovovima kuća. Grad Zenica im stoji na raspolaganju, a predsjednik me informisao da im za sada ništa ne treba odnosno do ujutro.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić oglasio se na Fejsbuku nakon večerašnjeg jakog zemljotresa.

– Imamo nove informacije o bilansu štete usled zemljotresa koji je večeras pogodio područje Zenice. Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mestu Ljubetovo zabeleženo je obrušavanje crepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida. Na cesti M17 u Jelini došlo je do odrona.

Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih jedno u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usled obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povređenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naša policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu – naveo je Pivić na Fejsbuku.

(Dnevni Avaz.ba)

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst