Fudbalska reprezentacija Srbije ovog utorka je dobila lošu vest. I, ne može mnogo da učini po tom pitanju.

НЕ ДА УЕФА: Ево зашто Пикси не може да позове замену за теже повређеног Филипа Костића

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić zbog povrede kolena neće igrati u preostalom delu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

To je potvrđeno na zvaničnoj konferenciji za štampu „orlova“, na kojoj je obelodanjeno da je povreda kolena teže prirode i da levokrilni fudbaler neće moći više da se stavi na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju u nastavku turnira u Nemačkoj.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

UEFA je predvidela mogućnost da se umesto teže povređenih igrača pozovu drugi, koji nisu na prvobitnom spisku, ali…

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Prema pravilima evropske kuće fudbala, igrač koji se povredio ili razboleo pre početka Evropskog prvenstva (a ono je počelo u petak, 14. juna), mogao je da bude zamenjen, ali ako je otpao sa turnira nakon što je odigrana prva utakmica, Savez gubi to pravo. Zato umesto Kostića ne može da bude pozvan neko drugi.

Pomenuta UEFA pravila su, inače, blaža kada su u pitanju golmani: oni u slučaju povrede mogu da budu zamenjeni drugim čuvarom mreže koji nije na prvobitnom spisku pozvanih na EURO 2024, i to može da se uradi u bilo kom trenutku turnira.

Kako se povredio Kostić?

Podsetimo, fudbaler Juventusa je doživeo povredu kolena na utakmici prvog kola protiv Engleske.

On je tokom meča 1. kola grupe C doživeo udarac u koleno posle duela sa Trentom Aleksanderom Arnoldom, nakon čega je završio na travi.

Kostić je u suzama napustio teren kada je lekarska ekipa došla da mu ukaže pomoć, svestan verovatno i tada da neće moći da pomogne „orlovima“ na ovom šampionatu.

FOTO: Tanjug/AP

 

Srbija jeste izgubila od Engleske, a izdanje kakvo je prikazala daje optimizam pred mečeve sa Slovenijom i Danskom u nastavku Evropskog prvenstva.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija – Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst