Miloš Vazura o protestu navijača: Žao mi je protesta, rukovodstvo je izabrano na legalan način 1foto:Starsport

Prvi čovek Partizana smatra da je povratak Aleksandra Stanojevića garancija stabilnosti za klub iz Humske.

Navijači su javnim protestom u centru Beograda dali rok aktuelnoj upravi da u roku od sedam dana napuste svoje funkcije.

Na današnjem okupljanju ekipe u sportskom centru Teleoptik, na početku priprema za narednu sezonu, deluje da se rukovodioci nisu previše uzbudili zbog toga, odnosno da ne nameravaju da im usliše želje.

Miloš Vazura, generalni direktor kluba, u javnom obraćanju prvo je akcentovao promenu na klupi Partizana.

– Pre svega, zahvaljujem se Duljaju i Nađu. Imali smo dve teške godine iza sebe. Nažalost, prošle sezone smo od situacije da se borimo za titulu, došli do potpuno drugih okolnosti izgubivši mnogo bodova. To ne sme da se dešava Partizanu, zato smo doveli trenera koji je za mene najbolji u Srbiji i ugovorom na tri godine obezbedili stabilnost – uveren je Vazura.

Stanojević je najveće pojačanje iz moje perspektive, ali ćemo dovoditi i igrače. Bilo je istovremeno i mnogo teško i mnogo lako dovesti Stanojevica. Veliki je partizanovac i sa te strane je bilo lako, ali je situacija oko kluba komplikovana. Ipak, presudilo je što je veliki navijač Partizana. Kada su igrači u pitanju, prošle sezone smo angažovali 15-16 fudbalera i okosnica će biti zadržana, međutim sigurno će doći još četiri ili pet fudbalera. Đorđe Jovanović je već tu, a očekujemo bar još četiri igrača. Trener želi da ima formiran tim što pre, ali klubovi u ovom periodu godine odugovlače i traže više novca. Imamo igrače sa kojima pregovaramo već duže vreme i očekujem da neki transferi budu realizovani već u narednim danima“.

Naravno, s obzirtom na to d aje letnji prelazni rok poprilično dug i da traje oko tri meseca, mogući su i odlasci igrača iz kluba.

– Prelazni rok je živa stvar. Razgovarali smo sa Saldanjom i dogovorili da bude fokusiran na tim do kraja kvalifikacija. Imamo interesovanje za njega, ali i za druge igrače. Ipak, prelazni rok nije praktično ni počeo i ima vremena. Očekujem da će se oko odlazaka i dolazaka znati više za oko 15 dana. Ne znam koliko ćemo zaraditi od prodaja, nisam vidovit kao kolega iz Zvezde koji najavljuje koliko će profitirati. Kada prodamo igrača obelodanićemo. Svakako, biće prodaja i to bolje nego što smo planirali.

Prvi čovek kluba iz Humske otkrio je da će uskoro doći do kadrovskih promena u upravi, a bio je spreman i da prokomentariše najnovije proteste navijača koji su nezadovoljni načinom na koji Partizan funkcioniše i kakve rezultate ostvaruje poslednjih godina.

– Ne želim da komentarišem proteste, ali kada se već to od mene traži – žao mi je što se to dešava. Nadam se da će se stav u nekom trenutku promeniti. Navijači koji protestuju imaju svoje metode, međutim organi kluba su izabrani legalno. Postoji Skupština kluba – poručio je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst