Kapiten „trikolora“ Kilijan Mbape je iz Nemačke, gde se francuska reprezentacija nalazi na Evropskom prvenstvu, reagovao političkom porukom.

МБАПЕУ ПОЛИТИКА ВАЖНИЈА ОД ФУДБАЛА! Капитен француске фудбалске репрезентације послао снажну поруку

Foto Profimedia

On je povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj pozvao da se ne glasa za ekstreme, što je izazvalo dosta reakcija u javnosti.

– Nalazimo se u ključnom istorijskom trenutku za našu zemlju. Treba imati osećaj za prioritete. Evropsko prvenstvo ima veoma važno mesto u našim karijerama, ali mi smo pre svega građani i ne treba da budemo isključeni iz sveta koji nas okružuje. Još manje, kada se to tiče naše zemlje – poručio je Mbape.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kapiten fudbalske reprezentacije je istakao da se Francuska nalazi u do sada neviđenoj situaciji.

– Zbog toga želim da se obratim celom francuskom narodu i pre svega mladoj generaciji. Naša generacija može da napravi razliku. Vidimo da su ekstremi danas pred vratima vlasti. Imamo priliku da odaberemo budućnost naše zemlje. Zato pozivam sve mlade da glasaju, da zaista shvate važnost situacije. Nadam se da će moj glas tome maksimalno doprineti. Potrebno je da se identifikujemo s našim vrednostima, raznolikosti, tolerancije i poštovanja – rekao je najbolji francuski fudbaler.   

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Mbape kaže da ima poverenje u Francuze.

– Znam da mnogi mladi kažu da jedan glas ne može mnogo toga da promeni. Naprotiv, svaki glas je bitan. Nadam se da ćemo napraviti pravi izbor i da ćemo i dalje 7. jula biti ponosni što nosimo ovaj dres – dramatičnim tonom se obratio Kilijan Mbape naciji, apostrofirajući datum drugog kruga izbora.

Svestan je, kaže, i sam da ne treba mešati politiku i fudbal.

– Ali, ovo su veoma važne situacije. Važnije su od našeg sledećeg meča – stavio je Mbape političku situaciju u zemlji iznad Evropskog prvenstva u fudbalu.

Francuska fudbalska federacija ističe da sportisti treba da ostanu neutralni, ali i dodaje da igrači imaju pravo da se izjasne. Ipak, u njihovom saopštenju se naglašava da treba izbeći svaki oblik pritiska i političkog korišćenja francuske reprezentacije.

Mbape je u svojim izjavama vodio računa da nikoga posebno ne istakne od političkih stranaka, pa je, tako, generalno govorio „protiv ekstrema“, stavljajući, na taj način, u isti koš i krajnju levicu, i krajnju desnicu. To su mu, takođe, neki od mnogobrojnih pratilaca na društvenim mrežama. Bilo je čak milion reakcija, a među njima i puno onih koji su ga podržali. Premijer Gabrijel Atal je, naravno, stao u Mbapeovu odbranu.

Pre Mbapea reagovao je još jedan reprezentativac, Markis Tiram, koji je bio još direktniji od budućeg igrača Reala i pozvao da se ne glasa za krajnju desnicu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst