Nakon Beograda u sredu, pokret Kreni-promeni održao je u četvrtak svoju kampanju za lokalne izbore i u Novom Sadu. Direktor kampanje Savo Manojlović najavio je da i u Novom Sadu kreću samostalno na lokalne izbore, prenosi N1.

Na pitanje da li time deli birače opozicije u Novom Sadu, Manojlović je odgovorio da su radili analize za sve gradove i opštine, koje pokazuju da najbolji efekat i najveću izlaznost mogu da postignu ukoliko njihov pokret izađe samostalno na izbore.

„Mi moramo da pođemo od nekih elementarnih stvari, a to je naš izborni sistem. Kod izbornog sistema bitno je da sve izborne liste koje izađu budu ujedinjenje na kraju. Što znači da ono što je najbitnije pitanje jeste: da li će sve izborne liste nakon ovoga imati dovoljnu većinu da Novom Sadu donesu promenu“, izjavio je za N1 Savo Manojlović.

Savo Manojlović je potom rekao da je pokret Kreni-promeni raspoložen za saradnju sa opozicionim opcijama i nakon izbora.

„Apsolutno, samo što ja mislim da nakon izbora u Novom Sadu to neće biti više opozicione stranke, nego da će sve te stranke zajedno činiti vlast.“

Post Views: 11

Originalni tekst