Fudbalska reprezentacije Srbija i Engleske u nedelju 16. juna odigrali su jedan od gorih, ako ne i najlošiji meč u istoriji Evropskih prvenstava, a mi vam otkrivamo neke od neverovatnih statistika.

КО БИ РЕКАО: Погледајте шта открива статистика меча Србија - Енглеска на ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Najmanje udaraca na gol u istoriji EP

Naime, ovaj podatak najbolje pokazuje koliko fudbal na jučerašnjoj utakmici nije bio atraktivan, kvalitetan, a po najmanje zanimljiv za višemilionski auditorijum koji je pratio ovaj meč.

Engleska je uputila samo pet udaraca ka golu, a Srbija šest – Jedanaest ukupno, to je najmanje na bilo kojoj od 322 utakmice do sada odigrane na Evropskim prvenstvima od 1980. godine, od kada se vodi ta statistika.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Do sada ovaj negativan rekord je bio 12 šuteva. To se desilo na meču Češka – Engleska 2021., odnosno na susretima Italija – Švedska i Vels – Severna Irska 2016 godine.

Neverovatno lošta statistika možda i najboljeg evropskog napadača.

„Hari Kejn i horor-statistika“ – Jedan od najboljih napadača sveta, Hari Kejn, uspeo da samo jednom dodirne loptu u prvih 45. minuta meča što je još jedan pokazatelj “lošeg“ fudbala.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

“Golmani nisu bili ni potrebni“.

Još jedan podatak koji zabrinjava je taj, da je srpski golman Predrag Rajković imao samo dve intervencije, dok je čuvar mreže Engleske imao samo jednu. Gotovo da su bili bez posla na ovom susretu iako je Srbin jednom “vadio“ loptu iz mreže.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo „Juriš!“ – nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst