U SRBIJI vreme danas umereno do potpuno oblačno, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg.

КИША ЋЕ ПРЕЋИ У СНЕГ: Временска прогноза за петак 19. јануар - Стиже осетно захлађење и пад температуре

Foto: Novosti

Očekuje se da kiša pređe u sneg tokom prepodneva u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, po podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje, ali uz istovremeni prestanak na severu. Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Vetar umeren i jak. Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, na istoku zemlje oko 0, tokom dana u osetnom padu i po podne će se kretati od -1 na severu do 14 stepeni na jugu. Uveče i tokom noći dalji pad temperature u svim predelima.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu oblačno vreme, uz osetno zahlađenje, povremeno sa kišom koja će posle podne preći u sneg.

Očekuje se i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, kratkotrajno i jak severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10 stepeni, tokom dana u osetnom padu i posle podne će se kretati oko 3 stepena. Tokom noći prestanak padavina uz dalji pad temperature.

Foto: RHMZ

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će na severu Srbije doći do razvedravanja. U ostalim krajevima očekuje se oblačno vreme sa snegom, uz stvaranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Ujutru i pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar će biti u slabljenju.

U nedelju ujutru slab mraz, tokom dana pretežno sunčano vreme, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno. Početkom sledeće nedelje uglavnom suvo i toplije, dok se ponegde slaba kratkotrajna kiša očekuje sredinom naredne sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst