POSLANIK Vrhovne rade Aleksej Gončarenko pozvao je šefa Ministarstva odbrane Ukrajine Rustema Umerova da kaže istinu o padu aviona Il-76 sa zarobljenim vojnicima Oružanih snaga Ukrajine iznad Belgorodske oblasti.

КАЖИТЕ НАРОДУ ИСТИНУ: Гончаернко позвао Умерова да се огласи о паду авиона Ил-76 са заробљеним војницима ВСУ

Foto: Printskrin Jutjub/Telekanal Prяmiй

On je napomenuo da ukrajinske vlasti moraju da kažu stanovništvu istinu.

Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika i svi su poginuli.

Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je ovaj incident terorističkim napadom i naglasilo da je Kijev znao za transport zarobljenika za razmenu, koja je trebalo da se obavi na kontrolnom punktu Kolotilovka, i napao je avion kako bi optužio Moskvu za ubijanje ukrajinskih vojnika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

VODITELJKA U PROGRAMU UŽIVO PRIZNALA DA IMA RAK: Viralan snimak na mrežama - Sara priznala sve, pa se potpuno slomila (VIDEO)

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

ŠAMAR ZAPADU: Svetski šampion video nove uslove da Rusi odu na Olimpijske igre Pariz 2024 i uradio - ovo!

Originalni tekst