G. A.danas 23:56

Kapitenu teško palo što nije počeo protiv Engleza: Ja sam najbolji igrač ovog tima, ali ako on misli da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta, igraće 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Dok je selektor Srbije Dragan Stojković pred kamerama RTS slagao svoje utiske iz utakmice s Englezima, u drugoj stolici je sedeo Dušan Tadić, koji je zatim dobio reč.

To što kapiten naše reprezentacije nije igrao od početka već je ušao u 61. minutu umesto Aleksandra Mitrovića koji mu je prepustio traku, bilo je jedno od iznenađenja u Piksijevom taktičkom opredeljenju.

Tadiću odluka selektora da ga izostavi iz prvih 11 nije lako pala.

„Teško sam to primio. Smatram da je to normalno jer se igralo protiv Engleske. Ja sam kapiten, lider. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Smatram da je trebalo da počnem, ali naravno da poštujem odluku selektora. Siguran sam da bih uradio mnogo više da sam igrao 90 minuta. Ako on (selektor – prim. aut.) misli da Dušan Tadić treba da igra 30 minuta, ja ću da igram 30. Idemo dalje. Nije bitan pojedinac nego da prođemo u osminu finala. Naše zajedništvo je veliko i učinićemo sve za to“.

O utakmici Tadić je rekao:

„Propustili smo veliku šansu. Englezi su nam se nudili, ostavljajući nam mnogo prostora, ali smo ispustili šansu da ih kaznimo. Nisu vršili pritisak na nas pa je trebalo više da ih ugrožavamo. Mogli smo da izvučemo mnogo bolji rezultat. Ostaje žal zbog toga“.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

EURO 2024

Originalni tekst