HRABRI „orlovi“ nisu nagrađeni podvigom. Nadvisilu su vicešampiona Evrope u drugom poluvremenu, mučili ga, ali je nažalost falio završni udarac: Srbija – Engleska 0:1 (0:1). Favorizovanom i neubedljivom Albionu je jedna dobra akcija i gol Belingema u baksuznom 13. minutu donela minimalni trijumf.

ХРАБРОСТ БЕЗ НАГРАДЕ: Мало до подвига - како је Србија надиграла Енглеску у 2. полувремену, али није избегла пораз

FOTO: Tanjug/AP

Zaslužili smo više, neka nam se vrati u preostala dva meča sa Slovenijom (20. juni) i Danskom. Sa ovakvim, pravim stavom i odlučnošću mođemo do drugog kruga Evra.

Bilo je ovo izdanje za pohvalu, posle 24 godine ponosno smo se vratili na najveću kontinentalnu scenu. Igrali smo srcem, borbeno i igrači su aplauzima i ovacijama ispraćeni sa „Šalke Arene“. Piksijev eksperiment da počne meč bez kapitena Dušana Tadića možda nije doneo rezultat, ali nije bio loš. Biće još dana za megdana.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Igrači Albiona su počeli da nas postepeno stiskaju kao kleštima od prvog sudijskog zvižduka, što se i očekivalo. Uzeli su loptu pod svoje i gospodarili terenom.

– Svi u napad, ajmo ajde – hteli su Srbi sa tribina da poruče kako im se ne sviđa što smo se mnogo povukli, iako je naš selektor Dragan Stojković Piksi sigurno želeo nešto drugo jer je počeo hrabro sa dvojicom napadača, Mitrovićem i Vlahovićem.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Odolevali smo 13 minuta, kada su brzina i umešnost vrhunskih asova rivala napravili razliku. U tečnoj, ekspresnoj akciji, Voker je izbacio Saku iza leđa naše odbrane, centaršut je pogodio u glavu Belingema i Realov as lako pogađa glavom sa peterca – 0:1.

Naš golman Predrag Rajković, koga je Piksi opet bacio u vatru posle bravura na generalci u Švedskoj, nije mogao ništa da uradi. Međutim, nisu Sautgejtovi puleni delovali moćno posle vođstva, krenuli smo i mi da uzvratimo, poskočilo se a stolica kada je Mitrovićev šut u 20. otišao pored stative.

I čim smo malo krenuli, mogla je jedna brza kontra da nam zagorča život, da je Voker bio precizniji. Naša leva strana je baš patila čestim „uletanjima“ Sake, od žestokih sprinteva i uklizavanja, povredio se Filip Kostić i zamenio ga je u 43. imenjak Mladenović.

U finišu prvog dela bili smo nadahnutiji, počeli smo češće da pretimo. Kao da smo shvatili da Kejn i kompanija nisu toliki bauk i taj period je ulio nadu da ćemo u nastavku

biti još opasniji.

Ilić je zamenio Gudelja, verovatno što njegove lopte češće idu u napred. Stisli smo i mi Engleze, izigrali im odbranu u 59. minutu i malo je falilo da Mitrović posle centaršuta

agilnog Mladenovića stigne loptu pre Pikforda. Engleze počinje da hvata i panika, njihove skupe zvezde kao na poljančetu izbacuju loptušto dalje od svog gola. Možemo do
izjednačenja ako ovako nastavimo, bili smo bolji i srčaniji.

Prednjače Pavlović i Mladenović, grizu žestoko i ostali. Ulaskom Tadića postajemo kreativniji, sveži Jović menja Mitrovića da ofanziva nude žešća.Nadigranim Englezima

prečka Kejna u 77. nij duplirala vođstvo.

Vlahovićev hitac u 82. Pikford jedva skreće u korner, blok Stonsa isprečio se i sačuvao Engleze. Malo nam je falilo da im zapržimo čorbu.

SRBIJA – ENGLESKA (0:1)

STRELAC: Belingem u 13. minutu. Stadion: „Šalke Arena“ u Gelzenkirhenu. Gledalaca: 50.000. Sudija: Danijele Orstao (Italija)

SRBIJA: Rajković 7 – Milenković 7, Veljković 7, Pavlović 7,5 – Živković 7 (od 72. Birmančević -), Lukić 6,5 (od 60. Tadić 7)., Gudelj 6 (od 46. Ilić 7), Kostić 6 (od 43.

Mladenović 7,5) – S. Milinković Savić 7 – Vlahović 7, Mitrović 7 (od 60. Jović 7) .

ENGLESKA: Pikford 7 – Voker 7,5, Stons 7, Guehi 7, Tripijer 6,5 – Rajs 6,5, Aleksander Arnold 6 (od 69. Galager 6) – Saka 7,5 (od 76. Boven -), Belingem 7,5, Foden 6 – Kejn 6,5.

Igrač utakmice: Bukajo Saka (Engleska).

Nole uz „Marš na Drinu“

NAŠI igrači su ušli na teren 45 minuta pre utakmice uz taktove „Marša na Drinu“. Oduševljeni Srbi su odmah zapevali iz sveg glasa „Krenite junaci svi“ od čega se sigurno naježila koža „orlovima“ na terenu, jer nešto bolje za podizanje morala nije moglo da im se naruči. Usledila je nova doza adrenalina, kada je puštena video poruka u kojoj je najbolji teniser sveta Novak Đoković poželeo sreću „orlovima“. Englezi su zauzeli skoro dve dve trećine stadiona i bili su bučniji. A kada je počelo intoniranje himni, rezultat je bio 1:1, zviždali smo i mi njima, ali i oni nama.

Kobasice jeftinije od piva

PRAVA poslastica za fudbalske navijače na stadionima u Nemačkoj su njihove čuvene kobasice u malim zemičkama i one su jeftinije od bezalkoholnog piva. Koštaju pet evra,

dva manje od napitka od ječma koji ne udara u glavu.

BONUS VIDEO: PUNE ULICE SRPSKIH NAVIJAČA: „Orlovi“ će imati veliku podršku protiv Engleske

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst