Prethodne nedelje najgledaniji film u Hong Kongu bio je tamošnji krimi-akcioni Jin shouzhi (Poznat i kao „Goldfinger„), s zarađenih 1,14 miliona dolara.

U filmu, smeštenom u kasne 1970-te / rane 1980-te, glavni lik Ching počinje bez novca, ali nosi odela koja izgledaju poput milion dolara i blagosloven je shvatanjem šta je potrebno da se zadobije poverenje ljudi, osigura posao i zaradi novac.

Spojio se sa biznismenom K.K. Tsangom i veoma brzo počne da zarađuje veliki novac. Angažuje atraktivnu Charlene Choi kao svoju asistenticu. plaćajući joj 8000 mesečno (mislila je da se prijavljuje za redovan sekretarski posao i u početku se pitala plaća li joj previše) i na njeno ime registrovao brojne ogranke firme.

Dok se sve ovo dešava, Chinga istražuje policajac Lau Yet Yuen koji radi s ICAC-om (jedinicom za borbu protiv korupcije pri policiji Hong Konga).

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste nagrađivani Felix Chong (prethodni film bio mu je dobro poznati Mo seung -„Project Gutenberg„), a glavne uloge tumače Tony Leung i Andy Lam.

Originalni tekst