HAMAS je večeras pozdravio mere Međunarodnog suda pravde (MSP) izrečene Izraelu, ali je naveo da se nadao da će one uključivati i naredbu o prekidu vatre.

ХАМАС ПОЗДРАВИО МЕРЕ МЕЂУНАРОДНОГ СУДА ИЗРАЕЛУ: Надао се наредби о прекиду ватре

Foto Tanjug/AP

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je da ta palestinska militantna organizacija pozdravlja mere MSP izrečene Izraelu jer, kako je naveo, zahtevaju kraj humanitarnoj tragediji u Gazi.

-Pozdravljamo bilo koji novi zahtev da se okonča ova humanitarna tragedija u Gazi i posebno u severnom Pojasu Gaze, ali smo se nadali da će sud narediti prekid vatre, kao apsolutno rešenje za sve muke našeg naroda u Gazi, izjavio je Naim, prenosi Rojters.

MSP je ranije danas odredio nove privremene mere Izraelu, naređujući vlastima te zemlje da povećaju obezbeđenje osnovnih humanitarnih sredstava u Gazi.

To uključuje hranu, vodu, gorivo i zaklon od vatre zbog pogoršavajućih životnih uslova Palestinaca, preneo je “Tajms of Izrael”.

-Katastrofalni životni uslovi Palestinaca u Gazi su se dodatno pogoršali, naročito u vidu produžene i rasprostranjene uskraćenosti hrane i ostalih osnovnih potrepština, piše u odluci MSP.

Izraelu je takođe naređeno da podnese izveštaj o primeni ovih mera za mesec dana.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst