Glumica Jelena Perčin je nedavno gostujući u podkastu iskreno progovorila o današnjem vremenu ističući koliko je važno slušati svoje želje i osjećaje, ali se učini da je koncept žrtve izgubljen u tom trendu.

Međutim, majčinstvo je oblast gdje se morate odreći prvobitnog načina života jer imate druge prioritete, ali ne znači da u budućnosti nećete ostvariti svoje ciljeve.

“Cijeli trend ovog vremena da se stalno naglašava važno je šta ti želiš, važno je kako se ti osjećaš, potpuno se izgubio taj koncept žrtve, jer neki periodi u životu zahtijevaju i neku žrtvu i samo majčinstvo je vrsta žrtve, bez obzira na ljepotu, ali je i žrtva. Tvoje vrijeme više nikad nije tvoje vrijeme, tvoje tijelo nikad više neće biti tvoje tijelo, dakle jako puno toga se tu mijenja. Kad dođu male bebe da se mijenjaju okolnosti koje se poslije opet vrate, jer se vrati taj ritam, ali postoji neki period gdje se žrtvuješ za neku budućnost koju si, valjda, želio”, istakla je glumica u podkastu o roditeljstvu “Mame kod Lane”.

Podsjetimo, Jelena se početkom 2023. godine razvela od kolege Momčila Otaševića, sa kojim dvoje djece, sina Jakšu i ćerkicu Mašu.

“Ja manje ljubavi u izjavi jedne majke odavno nisam osjetila… Bože, neka se zove kako god hoće, ali ne mogu prihvatiti da je postati majka bila moja “žrtva”… najispunjenije životno iskustvo”, “Lijepo rečeno. Čovjek postaje ultra hedonista, sebičan i samoživ. Majčinstvo čini veliki dio žrtvovanja sebe, davanja i umiranja sebi, u pozitivnom smislu”, “Konačno da neko to naglas kaže”, “Pa naravno! Žene se jadne pogubile pa misle da moraju odmah dvije nedjelje nakon porođaja imati savršeno sve kao i prije nego su postale mame…potrebna je žrtva i onda poslije nadođe sve…nisu vječno mali a kada jesu bolje da trpi neki bioskop nego dijete koje nas treba (može i nešto drugo…putovanje, ludovanje s frendicama)”, samo su nemki od komentara na njenu izjavu.

(Express / CDM)

Originalni tekst