Funkcioneri SSP: Tukli su nas 50 metara od policijske stanice u Kaću 1Foto: J. Patarčić/Danas

Funkcioneri novosadskog odbora opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) izjavili su danas da su pretučeni u neposrednoj blizini policijske stanice, u mestu Kać, kraj Novog Sada, dok su delili stranački materijal.

Pokrajinsku poslanicu Maru Puškaš i njenog kolegu Dejana Čortana presreo je krupni muškarac koji je iskočio iz automobila, dok su na drugoj lokaciji u Kaću dvojica mladića starosti oko 25 godina napali predsednika Gradskog odbora SSP, primarijusa doktora Vladimira Vrsajkova i njegovu stranačku koleginicu, saopštio je SSP.

Poslanica Mara Puškaš ispričala je da je visoki muškarac iskočio iz automobila, prišao Dejanu Čortanu, rekao „Šta to radite?“ i oteo mu letke, a zatim se okrenuo prema njoj i, pošto nije želela da pusti letke, odgurnuo ju je i ona je pala na zemlju.

Leci su se rasuli po tlu, a muškarac je potom zamahnuo ka njenom kolegi koji je uspeo da izbegne udarac, ispričala je Puškaš.

„Počela sam da vadim mobilni, ali nisam ništa snimila, međutim, to mu je skrenulo pažnju od mog kolege. Ustala sam i otrčali smo preko ulice, dok je on za nama vikao i držao kamen ili ciglu u ruci. Nisu me toliko uplašili njegovo cimanje i guranje, koliko reči i pogled pun mržnje, ta agresivnost. Dok smo se udaljavali, upućivao nam je pretnje da se nikada više ne vraćamo u Kać. Kada smo kontaktirali kolege koji su bili na drugom delu naselja, shvatili smo da je napad bio koordinisan“, navela je ona.

Vladimir Vrsajkov je ispričao da su ga udarala dvojica mladića u centru Kaća, samo 50 metara od policijske stanice, „bez ikakve bojazni da će biti uhvaćeni“.

„Dvojica mladića su prišla meni i mojoj koleginici i tražili letke. Ona im je uplašena dala letke, a ja sam iz nekog inata rekao: ‘Neću da dam’. Da sam im dao, sve bi ovo izbegao, ali dokle da spuštamo glavu i pokoravamo se. Udarili su me nekoliko puta u glavu, oborili na zemlju. Nisam ni mali ni slab, ali to su bili udarci dvojice snažnih i krupnih momaka koji su vešti u nasilju. Kada su mi oteli materijal, peške su otišli. Tada sam uzeo mobilni da snimam i dobacio im da se okrenu ako smeju. Tada su se vratili i još me više tukli“, rekao je Vrsjakov.

On je kazao da je nakon napada morao u Urgentni centar na dodatne preglede.

Dodao je da nasilje neće proći i da se neće predati, i pokazao novinarima svoj polomljeni mobilni telefon.

Napadnuti članovi SSP obratili su se javnosti u prostorijama stranke uz prisustvo predsednika stranke Dragana Đilasa i drugih stranačkih kolega.

Prisutni su bili i predstavnici drugih stranaka i pokreta koji su članovi Koalicije „Srbija protiv nasilja“, kao i drugih opozicionih pokreta i stranaka iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst