Pokret slobodnih građana (PSG) sopštio je danas da prema njihovoj oceni sastav nove Vlade koji je predložio mandatar Miloš Vučević ukazuje na to da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) ovim i zvanično odstupaju od proevropske politike, prenosi Danas.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret slobodnih građana je stava da sastav nove Vlade Republike Srbije koji je predložio mandatar Miloš Vučević, a u stvari Aleksandar Vučić, pokazuje da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije prestaju da i nominalno budu na evropskom putu, već nameravaju sprovođenje politike njihovih osnivača Miloševića i Šešelja – potpunu međunarodnu izolaciju Srbije, sukobe u regionu, vezivanje za Rusiju i uvođenje zabrana na sve građanske slobode u našoj zemlji.

Ova vlada može se nazvati i vladom za sprovođenje projekta „srpskog sveta“, jer predlogom izbora Aleksandra Vulina, Milice Đurđević Stamenkovski, Nenada Popovića i Zlatibora Lončara za nove ministre jasno se šalje poruka da će ova vlada isključivo zastupati interese Rusije u Evropi i biti faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Vlada Srbije u ovom sastavu je i vlada službi bezbednosti, koji su za svoj rad dobijali i ordenje Rusije, jer najmanje pet ministara iz ovog predloga je bilo na čelu BIA, koordinacije službi bezbednosti ili je povezivano sa radom za bezbednosne agencije.

Pokret slobodnih građana je godinama ukazivao da je Srpska napredna stranka davno odustala od ulaska Srbije u Evropsku uniju, a da su „proevropski“ ministri samo dekor koji služi samo za fotografisanje i besmislene izjave, a u novoj vladi neće imati apsolutno nikakvu težinu. Poslanici Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, Anna Oreg i Vladimir Pajić glasaće protiv izbora ove Vlade.

Post Views: 25

Originalni tekst