FRANCUSKI farmeri nastaviće proteste dok vlada ne ispuni njihove zahteve, rekli su danas predstavnici sindikata nakon sastanka sa premijerom Francuske Gabrijelom Atalom i ministrom poljoprivrede Markom Fesnoom.

ФРАНЦУСКИ ФАРМЕРИ НАСТАВЉАЈУ ПРОТЕСТЕ: Све док влада не испуни њихове захтеве

Foto: Printskrin

Predsednik najvećeg francuskog sindikata poljoprivrednika FNSEA Arno Ruso rekao je da se Atal obavezao da se susretne sa poljoprivrednicima na terenu u narednim danima, preneo je Rojters.

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda i traže smanjenje poreza, što traže i poljoprivrednici širom Evrope.

Farmeri su blokirali puteve u delovima Francuske prošle sedmice zbog vladinog poreza na gorivo za traktore, uvoza jeftinih poljoprivrednih proizvoda i niskih otkupnih cena.

Vlada je saopštila da želi da sasluša mišljenje predstavnika poljoprivrednika da bi uključila dodatne mere za podršku tom sektoru u nacrt zakona o poljoprivredi.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst