DOŠAO je dan kada će reprezentacija Srbije odigrati prvi meč na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ipak, pre nego što „orlovi“ izađu teren odigraće se prvi duel grupe C u kome se sastaju Slovenija – Danska. Ovu utakmicu možete pratiti uživo na portalu „Novosti“.

ЕУРО 2024, СЛОВЕНИЈА - ДАНСКА: Чудо у Штутгарту! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Drugo poluvreme: Slovenija – Danska 0:1

52′ – Opasno je zapretio tim Matjaža Keka. Kratak je zamalo bio Jaka Bijol, pa do promene rezultata nije došlo.

51′ – Bunili su se Slovenci kod glavnog arbitra i tražili penal, tačnije da je rukom igrao Janik Vestergard. Ipak, to se nije desilo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: Tanjug/AP

50′ – Prvi žuti karton pokazao je sudija Šerer. U njegovoj beležnici našao se Morten Hjulmand, vezista Danske.

46′ – Počelo je drugo poluvreme!

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Prvo poluvreme: Slovenija – Danska 0:1

45+1′ – Kraj prvog poluvremena! Danska vodi pogotkom Kristijana Eriksena. Inače, to je pravo malo čudo pošto je vezista Mančester junajteda pre tačno 1100 dana, baš na Evropskom prvenstvu, doživeo kliničku smrt, a sad je strelac.

45′ – Prvo poluvreme je produženo za jedan minut.

38′ – Još jedan korner izveli su Slovenci, no ponovo kao i prethodna dva puta opasnosti po izabranke Kaspera Hjulmanda nije bilo.

28′ – Malo je falilo da Jan Mlakar zatrese sopstvenu mrežu. Eriksen je oštro centrirao, lopta je pogodila Mlakara, ali na njegovu sreću otišla je pored gola.

21′ – Izvela je Slovenija dva uzastopna kornera, ali nijednom nisu uspeli da zaprete Kasperu Šmajhelu.

17′ – DANSKA VODI! Kaznila je Danska promašaj rivala i došla do prednosti. Sjajno je loptu petom ostavio Jonas Vind za Kristijana Erikena kome nije bilo teško da iz odlične pozicije matira Oblaka.

STRELAC Kristijan Eriksen/FOTO: Tanjug/AP

16′ – Malo je falilo da Slovenija povede. Fantastičo je šutirao Šeško sa nekih 20 metara, lopta je prozujala pored stative i dosta sreće imala je skandinavska selekcija.

11′ – Izveo je Erksen slobodan udarac, najviši u skoku bio je Andreas Kristensen, no njegov udarac glavom završio je visoko preko gola koji čuva Jan Oblak.

9′ – Dobar napad Danaca, ali od svega su dobili samo korner iz koga nisu zapretili protivnika, pa tako u uvodnih nekoliko minuta nema ozbiljnih prilika.

3′ – Utakmica prekinula pošto je na travi ostao da leži Rasmus Hojlund. Njega je po nozi zakačio Vanja Drkušić, ali igrač Mančester junajteda se brzo pridigao.

1′ – Počela je utakmica u Štutgartu. Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Slovenije.

Sastavi timova:

Slovenija (4-4-2): Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

Danska (3-4-1-2): Šmajhel – Kristensen, Andersen, Vestergard – Ba, Hjulmand, Hojbjerg, Kristijansen – Eriksen – Vind, Hojlund.

Anketa

Kakav će biti ishod utakmice Slovenija – Danska

Uoči meča:

Skandinaska selekcija i ekipa koju sa klupe predvodi Matjaž Kek bili su i u istoj grupi u kvalifikacijama za EURO 2024. Obe reprezentacije su imale po 22 boda, ali je zbog boljeg međusobnog učinka Danska završila na prvom mestu.

Meč koji je odigran u „Stožicama“ završen je rezultatom 1:1, dok je na „Parkenu“ u Kopenhagenu bilo 2:1 za domaćina.

Navijači Danske/FOTO: Tanjug/AP

Nema sumnje da će se ovaj duel pamtiti sa posebnom pažnjom i u našoj zemlji, s obzirom na to da su ove dve ekipe naredni rivalu izabranicima Dranaga Stojkovića Piksija na kontinentalnom takmičenju.

Slovenija drugi meč igra protiv „orlova“, a Danska će odmeriti snage sa Engleskom. Ti mečevi su na programu 20. juna.

Podsetimo, utakmica Srbija – Engleska igra se ove nedelje od 21 sat i taj susret možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

Sve što vas zanima vezano za EURO 2024 ste u mogućnosti da čitate u blogu uživo na našem portalu.

BONUS VIDEO: PUNE ULICE SRPSKIH NAVIJAČA: „Orlovi“ će imati veliku podršku protiv Engleske

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst