Kako se predsednika predizborna kampanja zahuktava, tako se konzumiraju sva dozvoljena sredstva i raspoloivi dogaaji. Pa i kultni Superboul, naravno, uz ips i keks.

Tako je Do Bajden, predsednik Sjedinjenih Amerikih Drava, umesto tradicionalnog (od 2004. godine) intervjua u vreme Superboula odluio da se video-porukom od pedesetak sekundi obrauna s korporacijama koje proizvode grickalice i bezalkoholna pia i tako, navodno, stane u odbranu potroaa. Predsednik je optuio proizvoae da su im flaice s piima i kesice ipsa i pakovanja vafla sve manji a cena im je ista kao ranije i praksu rinkflacije (inflacije poskupljenja) nazvao prevarom proizvoaa. U video-spotu kao primer takve prakse pokazani su keks Oreo i ips Doritos iji su proizvoai kompanije Mondelez i PepsiCo.

Ali, predsednik je i nekoliko dana pre Superboula, u Las Vegasu u drutvu sindikalno organizovanih kulinara mahao pakovanjem Snikersa, optuujui proizvoaa (kompaniju Mars) da je smanjio koliinu za 10 odsto a zadrao istu cenu. Dakle, tako zarauju vie novca, pokuao je Bajden da objasni zato su Amerikanci i dalje nezadovoljni ekonomskom situacijom uprkos padu inflacije.

Iako u video-snimku nisu objavljena imena zloestih kompanija, iz Bele kue naknadno je najavljeno da e Bajden uskoro poeti da takve kompanije proziva i imenom.

CEO TEKST PROITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ETVRTKA, 22. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 8

Originalni tekst