Džo Hart, nekadašnji golman reprezentacije Engleske, a danas stručni konsultant BBC-a za Evropsko prvenstvo, kaže da bi voleo da njegov Gordi albion Srbiju večeras dobije sa 3:0, ali da ne bi trebalo da se paniči ako dođe do nepredviđenog ishoda.

“Srbija ima veliku pretnju u liku nekadašnjeg centarfora Fulama Aleksandra Mitrovića. Ako želiš da ga utišaš, moraš da se nosiš sa centaršutevima koji će dolaziti sa bokova, a poželjno bi bilo da ga naši igrači potpuno isključe iz upotrebe“, naglašava Hart u svojoj analizi utakmice između Srbije i Engleske koja se večeras od 21 čas igra u Gelzenkirhenu.

“To će sigurno biti plan Engleske. Ipak, realno, osim ako ne igraš protiv ekipe sedam rangova ispod tebe, to je nemoguće izvesti. Momci će sigurno da urade domaći zadatak, ali ako savršena lopta stigne u kazneni prostor, dobre su šanse da Mitrović postigne gol“, zaključio je Hart, a prenosi Mozzart Sport.

Nekadašnji čuvar mreže Mančester Sitija smatra da njegova reprezentacija ne sme da se plaši primljenih golova.

“Ne treba da ulazimo u utakmice i unapred razmišljamo šta bi moglo da se dogodi. I pre sam govorio, iako neki ljudi to doživljavaju kao čudno razmišljanje, da ne treba da se plašimo primljenih golova. Mi imamo veći kvalitet od Srbije, ali oni će i dalje biti pretnja po nas. Ako i primimo gol, bez obzira da li će to biti za 1:0 ili za izjednačenje, najvažnija stvar je da imamo plan i ostanemo uvereni u to što želimo“.

Podseća Džo Hart i na činjenicu da su prve utakmice na velikim turnirima uvek posebna priča.

“Nikada to nisu utakmice u kojima se sve zna unapred. Engleska je to videla nekoliko puta ranije. Verujem u našu pobedu, ali svašta je moguće. Dobili smo Iran na prošlom Mundijalu, ali to je samo jedan slučaj u poslednjih sedam velikih turnira od 2006. godine da smo vodili protiv nekoga na poluvremenu. Naravno, svi bismo (Englezi, jelte) voleli da pobedimo u nedelju i da bude 3:0, ali čak i ako kiksnemo protiv Srbije, nema razloga za paniku“.

Originalni tekst