NOVAK Đoković – prvi put na terenu od Australijan opena. Najbolji teniser sveta u drugom kolu Indijan Velsa igra protiv Australijanca Aleksandra Vukića. Ovaj duel možete da pratite uživo uz prenos na portalu „Novosti“.

ЂОКОВИЋ - ВУКИЋ: Ово се није очекивало

FOTO: Tanjug/AP

Drugi set: Đoković – Vukić 6:2, 0:2

0:2 – Totalno neočekivano! Australijanac je napravio brejk, iskoristio je treću priliku u ovom gemu i sada je on taj koji ima prednost u drugom setu. Ipak, tek treba to da potvrdi.

0:1 – Dobro je drugi set otvorio Vukić i nije dozvolio da mu se ponovi scenario iz prvog dela duela kada je Đoković odmah napravio brejk.

Prvi set: Đoković – Vukić 6:2

6:2 – Dobio je Srbin prvi set u Indijan Velsu posle pet godina od kako nije igrao u kalifornijskoj pustinji. Sa dva asa je okončao prvi deo duela koji je trajao 34 minuta. Nole je sad na dobrom putu da brzo okonča meč i ne provede puno vremena na terenu.

5:2 – Bilo je samo pitanje vremena kada će Novak ponovo oduzeti servis Australijancu. To je uradio u sedmom gemu i serviraće za set.

4:2 – Prvi put na ovom meču jedan od tenisera je gem dobio bez izgubljenog poena, uradio je to Đoković koji sigurno održava prednost.

3:2 – Dobar gem odigrao je Vukić i stabilizovao je igru u odnosnu na start meča. Zanimljivo je to da je sva tri gema u kojima je do sada servirao počeo sa asom.

3:1 – Do prve brejk prilike došao je i 69. igrač planete, ipak tada je servis priskočio u pomoć i Novka je odservirao tri servis vinera što mu je omogućilo da ipak zadrži prednost stečenu na samom početku duela.

2:1 – Mogao je Beograđanin drugi put od početka meča da oduzme servis Australijancu, ali nije iskoristio brejk loptu. Na kraju je Vukić uspeo da pronađe da se izvuče iz teške situacije i upiše se na semaforu protiv svetskog broja jedan.

2:0 – Potvrdio je Đoković brejk. Bilo je 30:30, no nije uspeo momak iz Sidneja ozbiljnije da ugrozi rivala koji je sjajnom bekhend paralelom okončao drugi gem.

1:0 – Australijanac je meč počeo sa dva asa, ali onda je Novak podigao nivo igre i odmah je došao do brejka, te Srbin idealno otvara prvi meč u Indijan Velsu posle pet godina.

Uoči meča:

Ovo je prvi međusobni okršaj prvog i 69. na ATP listi. Nema dileme da je Nole veliki favorit u ovom duelu.

Đokoviću je ovo prvi put od 2019. godine da nastupa u Indijan Velsu, mastersu koji je do sada osvojio pet puta.

Osvajač 24 grend slem titule je u ovoj sezoni do sad odigrao samo jedan turnir, pomenuti Australijan open, na kome je zaustavljen u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera.

Pobednik meča Đoković – Vukić igraće u trećoj rundi sa boljim iz duela Žižen Žang (Kina) – Luka Nardi (Italija).

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst