GORAN Ivanišević zajedno sa srpskim teniskim čudom od deteta Lunom Vujović bio je deo sjajne manifestacije u Zagrebu koju je oranizovalo UNIQUA osiguranje.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ РЕКАО ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ: Растали смо се као пријатељи, Новак може да игра још две-три године (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Č. Vuković

Nakon celog događaja koji je održan na „Evropskom trgu“ u glavnom gradu Hrvatske, doskorašnji trener Novaka Đokovića odgovarao je na pitanja novinara.

Najviše je bilo vezano upravo za srpskog asa, a šampion Vimbldona iz 2001. godine je otkrio kakvi su mu planovi u budućnosti.

– Trenutno se odmaram i rekao sam da do septembra hoću da se odmorim i uživam. Idem na Evropsko prvenstvo sa sinom da odgledam tri utakmice. Za sada imamo tri u planu, pa malo duže leto, nisam imao slobodno leto da sam uspeo tri nedelje u komadu da spojim. Tako da sam rekao do septembra ništa, a videćemo posle toga šta dalje. Sigurno me čekaju novi izazovi, voleo bih da ostanem trener i da radim sa nekim mlađim – rekao je Ivanišević na manifestaciji koju je organizovala UNIQUA osiguranje.

Potom se osvrnuo na sve što je prošao sa Novakom Đokovićem tokom petogodišnje saradnje.

– Fino mi je sad. Bez stresa, opušteno, tu smo na ovoj akciji, UNIQA fondaciji. Sve je super. Nije meni to bilo stresno, da se ne misli tako. Bio sam trener najboljeg tenisera na svetu, jednog od najvećih sportista svih vremena. Ko ne zna da se nosi sa stresom, ne treba da radi takve stvari.

Otkrio je Hrvat da je dobio poziv od svetskog broja jedan da dođe u Madrid i prisustvuje dodeli Laureus nagrade.

– Pozvao me na Laureus nagradu, nažalost nisam mogao da dođem. Žao mi je, imao sam nešto što nisam mogao da odložim. Tri grend slema, jedan balon, jedan poen falio je da osvoji sva četiri slema.

Istakao je da je sa Đokovićem ostao u odličnim odnosima i da je uvek tu za njega.

– Lepo je bilo, bili smo u Indijan Velsu na jednom mestu, seli smo, lepo popričali. Pet teških godina, svašta se dešavalo, svakakve gluposti, korona… Na kraju dana mi je drago što sam otišao u Ameriku i što smo pričali. Rekao sam mu sve, on je meni rekao šta je imao. Uvek ćemo biti prijatelji, tako smo se rastali. Kada god se vidimo, šta god treba, tu sam.

Nole još uvek u 2024. godini nije osvojio nijedan turnir, što je za njega prava retkost i postavlja se pitanje da li je vreme da se zbog toga upali alarm?

– Vi volite te alarme da palite, to se pali samo kada je neka oluja. Ni 2022. godine nije uzeo trofej do Rima, pa se ništa nije dogodilo. Navikao je Novak sve na titule, čim je polufinale ili finale, ide ‘ajme majko, katastrofa. Ništa se ne događa. U Melburnu je odigrao loš meč protiv Sinera i nije sramota izgubiti od njega. U Monte Karlu smo videli da je bolji. Cilj njegov se zna, Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre…

Ipak, Ivanišević veruje da Đoković neće stati na osvojene 24 grend slem titule.

– Kada kreneš da brojiš do 24 slema, jezik se zapetlja i još nije kraj. Nije još rekao svoje poslednje reči. Imamo dva tenisera koji su pet-šest koraka ispred ostalih, Siner i Alkaraz. Ja ih zovem velika četvorka, njih dvojica, uz Novaka i Medvedeva. Kada Đoković ode, tu su Karlos i Janik. Ima mladih koji nisu konstantni, prave par dobrih rezultata, pa ih nema.

Za kraj se dotakao i Rafaela Nadala koji igra u Madridu, ali čini se da se kraj njegove karijere bliži.

– Nadalova karijera se bliži kraju, faliće sigurno. Ta energija koju ima, to je neverovatno. Koliko se bori da se vrati, da igra na Rolan Garosu. Ako bude spreman, što mu iskreno želim, biće neugodan u Parizu. Niko tamo ne želi da igra na tri dobijena seta, protiv njega, na njegovom terenu. Federera nema, Rafa odlazi. Dinosaurus Novak se drži. Igraće još, nije imao velike povrede, može još dve-tri godine da igra, samo je važno da li ima motivaciju za to – zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: „ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE“: Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst