RUKOMETAICE Crvene zvezde ispisale su istoriju kluba. One su osvojile prvi trofej i to pobedom u finalu Kupa Srbije protiv elezniara u Iniji nakon sedmeraca – 32:30.

- :     ,

FOTO: Tanjug/AP

Fantastian me i prava drama viena je na ovom meu. Posle 60 minuta igre rezultat je bio 26:26, a nakon 70 na semaforu je stajalo 29:29.

Drama je vrhunac dostigla kada je postalo poznato da e se posle boljeg izvoenja sedmeraca dobiti pobednik. Na kraju su se radovale izabranice Sae Bokovia.

Mogle su rukometaice elezniara sve da ree pre produetka. Ipak, ekipa Vlade imiia nije iskoristila poslednji napad.

Takoe, crveno-bele su pre sedmeraca mogle do trijumfa, no izgubile su loptu. Isto su uinile i domae igraice u kontri koja je mogla da im donese pobedu i pehar.

Vredi pomenuti da je za najbolju igraicu proglaena kapiten ampiona Kupa, Aleksandra Stameni.

Upravo e Crvena zvezda i elezniar uz Jagodinu voditi borbu za titulu u prvenstvu Srbije.

CRVENA ZVEZDA OSVAJA KUPA SRBIJE 2024

U fantastinoj finalnoj utakmici, crveno-bele savladale su elezniar posle boljeg izvoenja sedmeraca i tako osvojile prvi trofej u istoriji

Za najbolju igraicu proglaena je srpska reprezentativka Aleksandra Stameni pic.twitter.com/Wnk7nXsxIn Serbian Handball Federation (@rssrbije) February 24, 2024

RK Crvena zvezda – istorijat

Poetni uspeh rukometaice Zvezde su ostvarile jo 1949. osvajanjem drugog mesta na Prvenstvu Srbije, a u sezoni 1957/58, tim je kolektivno ustupljen beogradskom klubu Sloboda.

Sa klubom 25. maj koji je bio drugoliga, a zatim je promovisan i u prvoligaa, dolazi do fuzije 1995. godine. Devet meseci nakon toga, rukometaice ovog kluba su se plasirale u Superligu i postigle senzacionalan uspeh. Prvi kapiten kluba bila je Slaana eez.

U sezoni 2011/12, prvi put u istoriji crveno-belih izboren je plasman u neko evropsko takmienje, a Zvezdine rukometaice su zaustavljene u osmini finala Kupa izazivaa. U 2014/2015, one su ispale iz Superlige nakon deset godina, a zatim zbog brojnih problema klub je dobio zabranu takmienja i prestao da postoji.

U decembru 2016. godine uz podrku i dozvolu Sportskog drutva Crvena zvezda ponovo je osnovan enski rukometni klub Crvena zvezda sa potpuno novim rukovodstvom i seditem u Ljutice Bogdana 1a.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELO SLAVLjE: Ovako su koarkai Zvezde slavili pobedu nad Partizanom u finalu Kupa

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst