RUSKA vojska koristi kombinaciju bespilotnih letelica „orlan 10“ i „lancet“ za uništavanje svih vrsta ukrajinskog naoružanja, piše bivši predsednik Saveta diretora Gugla Erik Šmit u tekstu za „Foreign Affairs“.

БИВШИ РУКОВОДИЛАЦ ГУГЛА: Два типа руских дронова уништавају све пред собом у Украјини

Foto: Jutjub/National Geographic Africa/Profimedia/Ilustracija

– Rusija koristi kombinaciju dve bespilotne letelice domaće proizvodnje, koju čine obaveštajni dron „orlan 10“ i ofanzivni „lancet“, za uništavanje svega, od skupih artiljerijskih sistema do borbenih aviona i tenkova – navodi se u tekstu.

Američki preduzetnik piše da je Ukrajina počela da zaostaje za Rusijom kada je reč o tom vidu naoružanja.

Foto ZALA Aero

On je, takođe, naveo da opasnost za Ukrajince predstavljaju sistemi za radioelektronsku borbu, uz pomoć koje ruska vojska onesposobljava ukrajinske dronove.

Prošle sedmice list „Biznis insajder“ je preneo da Oružane snage Ukrajine više ne mogu efikasno da koriste civilne bespilotne letelice u zoni specijalne vojne operacije zbog ruskih sistema za radioelektronsku borbu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst