FUDBALERI Crvene zvezde i Partizana sastaće se u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Navijači će imati priliku da po 173. put uživaju u „večitom derbiju“, a možete ga pratiti uživo na portalu „Novosti.

ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН: Битка за понос и част, а није добро почело

FOTO: M. Vukadinović

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN (18.00)

Svetkovina srpskog fudbala biće odigrana dva puta u četiri dana. Posle ligaškog susreta, večiti rivali će igrati u polufinalu Kupa Srbije, taj meč zakazan je 24. aprila i igraće se na Zvezdinom stadionu.

Fudbaleri Zvezde u duel ulaze rasterećeno, sa sedam bodova prednosti, a Partizanu je pobeda imperativ kako bi održao nadu u šampionskoj borbi.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 77 bodova, i nalazi se u nizu od šest vezanih pobeda. Od početka sezone imaju raspoložene napadače i gol razliku 77:22.

Partizan je na drugoj strani ostvario 22 pobede, uz četiri remija i poraza, sa gol razlikom 66:35.

Forma pred derbi

U prethodnom kolu Partizan je poražen od Čukaričkog na Banovom brdu 3:2, a Crvena zvezda je savladala Železničar iz Pančeva 3:0.

Poslednji večiti derbi

Stotinu sedamdeset i drugi večiti derbi odigran je 9. marta takođe na stadionu Rajko Mitić, a navijači su uživali u goleadi (2:2). Domaćin je od tada trijumfovao na svim mečevima, dok je Partizan uz dva poraza, remi i četiri pobede.

Partizan bez Duljaja

Partizan će u današnjem meču biti bez trenera Igora Duljaja, te će crno-bele predvoditi Albert Nađ. Kormilar „parnog valjka“ je protiv Čukaričkog dobio četvrti žuti karton, te neće moći da pomogne timu.

Duljaj je četiri puta predvodio četu iz Humske, dva puta upisao je remi uz pobedu i Poraz.

Vladanu Milojeviću ovo će biti deveti „večiti derbi“ u karijeri. Sedam puta je vodio tim u ligi u prvom mandatu, dva puta je pobedio, dok je pet puta završen meč nerešeno.

Međusobni učinak Crvena zvezda – Partizan

Crveno-beli su do sada slavili 67 puta, u 57 navrata je bilo nerešeno, dok je Partizan zabeležio 48 pobeda. Zvezda je bila efikasniji rival, postigavši 237 golova u odnosu na 203 gola koliko su postigli igrači Partizana.

Derbiji su se u čak 29. navrata završavali 1:1, što je i najčešći ishod. Najbolji strelac sa 13 golova je bivši Partizanov centarfor Marko Valok, a kada su igrači koji i dalje nose dresove večitih u pitanju, ističe se Bibras Natho sa tri postignuta pogotka.

REČ TRENERA PARTIZANA – Igor Duljaj: Razgovaraću mobilnim telefonom sa pomoćnikom

Iako neće predvoiti Partizan, Igor Duljaj se obratio medijima pred meč.

– Nije prijatna i nije fudbalska situacija. Naravno da tu ima i moje krivice u nekim prethodnim utakmicama, gde sam zasluženo dobio karton ili kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Saša Stanojević bio suspendovan u Evropi, pa sam ja vodio utakmicu po njegovim instrukcijama. Može da bude problema u komunikaciji, ali ekipa se poslednjih nekoliko dana sprema za ono što je očekuje sutra, tako da će raditi ono što smo se dogovorili. Ako bude potrebno, razgovaraću mobilnim telefonom sa nekim od pomoćnika. Videćemo ko je to. Oni koji imaju moj broj telefona, molim ih samo da me ne zovu tokom utakmice, naveo je Duljaj kroz smeh.

REČ TRENERA ZVEZDE – Vladan Milojević: Partizan je veliki klub.

Vladan Milojević rekao je da utakmica nije samo predstava za publiku, kao i to da se nada da će meč biti dostojan derbija.

„Nije ovo predstava gde mi igramo samo za publiku, nego imamo i protivnika. Oni sa druge strane spremaju utakmicu, sve najbolje o njihovom stručnom štabu. Partizan je veliki klub, rade profesionalno, nema improvizacije“, istakao je Milojević.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su „delije“ uradile na meču Siti – Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst