Crvena zvezda i Partizan sastali su se u subotu kako bi odigrali 173. prvenstveni „večiti derbi“, a taj meč je doveo do, tada, žestoke reakcije crno-belih, koji su zapretili da sa crveno-belima neće igrati polufinale Kupa Srbije, zakazano za sredu. Ipak, strasti su se u međuvremenu primirile.

ЗВАНИЧНО: ФК Партизан решио да игра вечити дерби у Купу Србије, ево и зашто

FOTO: M. Vukadinović

U kratkom saopštenju kluba iz Humske koje je prosleđeno novinarima, navodi se da će Partizan igrati derbi u Kupu.

Ta odluka je, kako se navodi, doneta „iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje“.

Podsetimo, u veoma burnom prvenstvenom meču Crvena zvezda je golovima u 89. i 99. minutu pobedila Partizan i pobegla mu na deset bodova udaljnosti, napravivši tako ogroman korak ka odbrani titule, jer je do kraja Superlige ostalo još šest kola, odnosno 18 bodova u opticaju.

Što se Kupa tiče, igra se samo jedan meč u polufinalu (u slučaju nerešenog rezultata posle dva poluvremena – odmah se izvode penali), a pobednik će igrati za pehar protiv boljeg iz meča u kome se u Kragujevcu sastaju Radnički 1923 i Čukarički.

Večiti derbi, Crvena zvezda – Partizan, u polufinalu Kupa igra se u sredu od 19 časova, uz prenos uživo na portalu „Novosti“.

Bonus video: Početak velike tuče navijača pred 173. večiti derbi i brza reakcija policije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst