Kosovo online24.04.2024. 00:06

Žiofre: Buduće ime za Srbiju je EU 1foto FoNet Milica Vučković

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras u Beogradu Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom “Dobrodošli u budućnost“, a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je da je „EU buduće ime za Srbiju“, prenosi RTV.

“Buduće ime Srbije je EU i to je ono na čemu radimo da se dogodi što pre. Zato su nam potrebne srpske, francuske kompanije, da pomognete da se Srbija i ekonomski više integriše u EU“, rekao je Žiofre.

Na svečanosti je predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić uručio priznanje za doprinos u razvoju francusko-srpskih ekonomskih odnosa ministarki energetike i rudarstva Srbije Dubravki Đedović Handanović.

Ministarka je zahvalila na priznanju, ali i na inicijativama i aktivnostima CCIFS koje su unapredile srpsko-francuske odnose.

„Verujem da je ovo priznanje za sve ono što smo kao Ministarstvo i kao Vlada Srbije, uradili u prethodnom periodu, da damo novi impuls razvoju energetskog sektora, da ga sistemski razvijamo i učinimo efikasnijim“, kazala je.

Gala veče okupilo je 200 zvanica, institucionalnih i privrednih partnera i članova CCIFS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Politika

Originalni tekst