Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da proces formiranja Vlade, za koju rok ističe 6. maja, ne može da se „zbrza i ubrza“ jer, kako tvrdi, „mnoge okolnosti utiču na ceo proces“.

„Mi nažalost nemamo ambijent kakav imaju druge države, pošto kao da nam mač visi nad glavom: pitanje Kosova u procesu pridruživanja Savetu Evrope, priča oko predloga rezolucije UN što je odnela ogromne kapacitete izvršne Vlasti, imamo razgovore i dogovore kada će biti održani lokalni izbori i sve to utiče na političke procese“, rekao je Vučević.

On nije precizirao kada će Vlada biti formirana, ali je naveo „da nas čeka dinamičan vikend“ i da nakon toga počinje „finalni korak“ za izbor Vlade.

„Nismo probili rok, Vlada će biti formirana u zakonski predviđenom roku, ja sa nestrpljenjem čekam da predstavim poslanicima i sveukupnoj javnosti program buduće Vlade Srbije“, kazao je mandatar.

Na pitanje da li će ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić biti ministar i u novoj Vladi, Vučević je kazao da će sva kadrovska rešenja o budućoj Vladi Srbije jedinstveno objaviti.

„Neću izvlačiti nijedno ime iz konteksta ili iz resora, nego ću predstaviti ceo kabinet i celu Vladu, za sada je upisano samo jedno ime, ime mandatara, jer to nije fer prema drugim ministrima“, rekao je Vučević.

Post Views: 31

Originalni tekst