LETOS je stigao iz NBA u Barselonu kao najveće i najskuplje pojačanje, kao MVP Evrobasketa 2022. godine i igrač koji bi mogao da usmeri katalonski klub ka evroligaškoj tituli, koju čeka od 2010. godine. 

ВИЛИ ДИГАО ГЛАС: Весели је сјајан, али желим више минута и важнију улогу

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Međutim, Vili Ernangomez u dosadašnjem toku sezone nije ispunio očekivanja španskog velikana i njegovih navijača. Bilo je nekih odličnih utakmica, ali prosek ničim ne opravdava jednu od najvećih plata u evropskoj košarci. O svojoj ulozi u timu govorio je za „Esports RAC1“.

– Naravno, voleo bih da imam veću ulogu i da budem važniji deo tima. Ne znam da li je bilo utakmice u kojoj sam igrao više od 30 minuta. Teško je zaslužiti takvu odgovornost kada ste na terenu između 15 i 20 minuta – odapeo je strelu ka treneru Barse Rođeru Grimauu. Istina, imam saigrača kao što je Jan Veseli, veoma iskusnog koji igra na visokom nivou. Pored njega sam kao sunđer, pokušavam da upijem što više. Traži maksimum na svakom treningu, dosta mi pomaže savetima, veoma se dobro slažemo i van terena. Teško je kada se dvojica centara bore za minutažu, ali ja želim da igram više.

Ernangomez u proseku igra oko 16 minuta u Evroligi i beleži 11,3 poen i 4,8 skokova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst