Tradicionalni uskršnji prijem u Belom Dvoru za više od 1.000 socijalno ugrožene dece

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina ponovo su bili domaćini tradicionalnog uskršnjeg prijema u Belom Dvoru za više od 1.000 socijalno ugrožene dece. Ova tradicija, započeta pre više od 20 godina, ima za cilj da podeli radost praznika sa decom iz ugroženih kategorija.

Kompanija Veropoulos je podržala ovu inicijativu donacijom 1000 kreativnih igračaka: „Ponosni smo što smo deo ovakve inicijative koja doprinosi sreći i radosti dece koja se nalaze u različitim teškim životnim okolnostima. Verujemo da je podrška ovakvim događajima ključna za stvaranje boljeg sveta za sve nas, a posebno za najmlađe i najranjivije među nama”, rekli su iz kompanije Veropoulos.

Prijemi su održani u prisustvu Patrijarha srpskog Porfirija, Episkopa topličkog G. Petra, koji je deci govorio o značaju Vaskrsa, kao i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića. Deca bez roditeljskog staranja, deca sa teškoćama u intelektualnom razvoju i socijalno ugrožena deca, iz domova, udruženja i škola širom Srbije i Republike Srpske, imala su priliku da od Njihovih Kraljevskih Visočanstava dobiju uskršnje poklone.

Zahvaljujemo se fondaciji NJ.K.V na prilici da budemo deo ove plemenite akcije i radujemo se budućim humanitarnim inicijativama.

Post Views: 5

Originalni tekst