Sportsko društvo Crvena zvezda obeležilo je danas 45 godina od istorijske titule prvaka Evrope košarkašica.

ВАЖАН ЈУБИЛЕЈ ЗА СРПСКУ КОШАРКУ: Црвена звезда обележила 45 године од историјске титуле првака Европе кошаркашица

https://unsplash.com/photos/BfphcCvhl6E

Zvezda je 29. maja 1979. godine u La Korunji ubedljivo savladala mađarski BSE (97:62) i postala prvi klub iz crveno-bele porodice, ali i iz bivše Jugoslavije, koji se okitio titulom prvaka Evrope.

Šampionsku generaciju činile su: Biljana Marković, Jasmina Milosavljević, Gordana Vukmirović, Vesna Kovačević, Vukica Mitić, Spomenka Mrđenović, Anđelka Vukmirović, Zorica Đurković, Natalija Bacanović, Sofija Pekić, Jasmina Kalić, Dragana Pandurov, Vesna Delić, Dušica Tuševijaković i Dragica Lečić. Ekipu je vodio trener Strahinja Braca Alagić, uz asistente Petronija Zimonjića i Zorana Kovačića Čiviju.

Na današnjoj svečanosti bile su prisutne članice šampionskog tima predvođene Zoricom Đurković, koja je u finalu postigla 30 poena i Sofijom Pekić, kojoj je naknadno uručena nagrada za životno delo povodom 79. rođendana Sportskog društva.

Šampionke Evrope pozdravio je predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Zvezdan Terzić, koji je posebno naglasio podatak da su košarkašice prve „pokorile“ Stari kontinent.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine Stojan Vujko, kao i crveno-bele legende Vladimir Petrović Pižon, Dragiša Binić, Nenad Peruničić i drugi.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst