Ništa od podviga. Odbojkaši su na turniru Lige nacija u Otavi uspeli da pruže dobar otpor selekciji SAD – 1:3 (25:23, 15:25, 23:25, 14:25). „Orlovi“ sutra ujutru (2.00) igraju protiv još jednog favorita, Argentine, a u ponoć će se sastati sa domaćinom, Kanadom.

УТЕХА У ПРВОМ СЕТУ: Одбојкаши и поред пораза од селекције САД на турниру Лиге нације у Отави нису разочарани игром

Foto: Profimedia

Ono što je najvažnije je da su Kovačević i drugovi ostali u trci za Olimpijske igre. Trenutno su na devetom mestu svetske rang liste, koje vodi u Pariz. Njihov najveći konkurent, Kuba je sinoć igrala sa Francuskom, tako da će kada se spusti zavesa u Otavi znati šta sve moraju da urade poslednje sedmice u Ljubljani.

– Mislim da smo odigrali dobar meč… Imali smo šansu u trećem setu, ali su i Amerikanci demonstrirali sjajnu odbojku, naročito u presudnim trenucima. Mislim da smo u četvrtom setu bili svesni da će biti teško nadoknaditi prednost koju smo imali, a izgubili. Šteta! Amerika je pokazala da je jedan od najboljih timova na svetu, mislim da smo imali priliku i da učimo – naglasio je za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Naši su odlično odigrali prvi set. Krenuli su jako, posle 12:12 su se odlepili na 19:15 i uspeli da do kraja sačuvaju prednost. U drugom setu Amerikanci su podigli nivo igre, brzo stekli 12:6 i izjednačili. Meč je prelomljen u trećem činu. „Orlovi“ su ponovo sjajno servirali, napadali, vodili su sa 10:5, pa sa 19:16. Međutim, Amerikanci su uspeli da izjednače na 20:20, prvi stignu do set lopte (24:21) i treću pretvore u 2:1. Posle tog seta, Srbi su stali, rival je lako stekao 19:9 i na kraju pobedio.

– I pored poraza imamo razloga da budemo zadovoljni. Nastavili smo niz dobrih igara i to je jako pozitivno. Ali sa druge strane nismo istrpeli neke njihove dobre sitaucije, nismo iskoristili šanse u trećem setu. u četvrtom smo energetski pali. U suštini baš žalimo za trećim setu, jer nismo realizovali par dobrih kontri – primetio je Marko Ivović.

Raspored

OTAVA

5. jun Srbija – Holandija 3:0

8. jun Srbija – SAD 1:3

9. jun Srbija – Argentina 02.00

9. jun Srbija – Kanada 23.55

Kapur: Zadovoljni igrom

LIBERO Milorad Kapur je ozdravio i pomogao koliko je mogao protiv SAD:

– Mislim da možemo da budemo igrom. Mislim da smo jako dobro otvorili meč, poveli sa 1:0, nakon toga oni su podigli nivo igre, bolje servirali, počeli da nas blokiraju, da se brane. Ali, posle 1:1 opet smo zaigrali jako, dobro smo servirali, branili se, imali par poena prednost. Nažalost oni su uspeli da se vrate u finišu seta i povedu sa 2:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst