RTS20.04.2024. 00:33

U Havani održano takmičenje barmena u pravljenju koktela sa rumom: Ko pravi najbolje? 1Foto: shutterstock /Jag_cz

Takmičenje barmena u pravljenju koktela, čiji je osnovni sastojak poznati Havana klub rum, održan je u – Havani.

Na događaju se okupilo oko 400 posmatrača, a barmeni su se u veštinama nadmetali kod zamka Moro. Takmičilo se 600 barmenam prenosi RTS.

Događaj je orhanizovala kompanija Havana Club Rum, Ron S.A. i Pernod Ricard.

#CUBA: A Greek mixologist duo has won a €10,000 prize for mixing cocktails here. On Wednesday evening below Havana’s iconic Morro Castle, guarding its bay, 400 people gathered to toast its best-known rum, Havana Club, but not with Cuba libres, mojitos and daiquiris in hand. pic.twitter.com/yaiSeumPbd

— CaribbeanNewsNetwork (@caribbeannewsuk) April 18, 2024

„Posebnost ovog događaja je u tome što nije reč o promociji individualnog kreiranja nekog koktela, već se uzima u obzir prijateljstvo i složnost, rekao je globalni ambasador kompanije organizatora i sponzora Alfredo Gera.

Na takmičenju su se nadmetali timovi barmena iz Kine, Brazila, Španije i drugih zemalja, a pobedili su Grci Danos Minudis i Andreas Diaprakas. Njima je pripala nagrada od 10.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Najnovije

Život

simptom dijabetesa na koži

Suptilna promena na koži mogla bi da bude rani simptom dijabetesa

Dijabetes je ozbiljna bolest koju izaziva previsok nivo šećera u krvi. Iako se ne zna tačan uzrok dijabetesa tipa 1, među pacijentima koji imaju tip 2, uzroci su često povezani s faktorima kao što su prekomerna telesna težina i nedovoljna fizička aktivnost. Međutim, bolest može biti i posledica genetike.

Originalni tekst