Rezultati obdukcije porodilje iz Preševa koja je umrla nakon porođaja pokazali su da je uzrok smrti ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, saopštila je glavna tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

ТУЖИЛАШТВО У ВРАЊУ: Познат узрок смрти породиље, утврђиваће се евентуално постојање кривице

Foto:J.S.

Ona je u saopštenju za javnost navela da će predmet proslediti na daLju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela Nesavesno pružanje lekarske pomoći , koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao Teško delo protiv zdravLja Ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

– Povodom smrti M. A iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja dana 17.4.2024. godine u Zdravstvenom centru u Vranju Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt . Dana 24.4.2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavLjen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pokojne M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju  – navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju,ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst