PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski u budućnosti će zažaliti zbog toga što pokušava da ostane na vlasti tako što produžava vojna dejstva u zemlji, piše turski list „DikGazete“.

ТУРСКИ ЛИСТ: Зеленски ће зажалити јер покушава да сачува фотељу продужавањем сукоба

Foto Tanjug/AP

Novinar Erhan Altiparmak konstatuje da Ukrajinu nastavljaju da obmanjuju. Po njegovim rečima, zapadne zemlje uz malo vojne i finansijske pomoći samo pokušavaju da ubede Kijev da ga „neće izdati“, ali ta igra je završena.

-Samo Vladimir Zelenski nastavlja da igra te igre. Pokušavajući da sačuva svoju fotelju na račun beznačajne podrške Zapada, on će u budućnosti možda platiti visoku cenu za svoje sitne račune, ocenjuje autor članka.

Takođe ističe da Ukrajina najverovatnije neće biti primljena u NATO, te da Oružane snage Ukrajine na frontu trpe očigledan poraz.

Prema tome, strategija Zapada, čiji je cilj bio slabljenje i uništavanje Rusije, je propala, navodi novinar.

-Sva ova panična podrška biće samo finansijski teret za SAD i EU, zaključuje Altiparmak.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel postali umorni od ukrajinskog sukoba, te da slabi podrška režimu Vladimira Zelenskog. Prema navodima televizije „En-Bi-Si“, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi Ukrajina možda morala da se odrekne kako bi postigla dogovor.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst