DOSKORAŠNjI fudbaler Sevilje, reprezentativac Hrvatske, Ivan Rakitić potpisao je ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije – Al Šababom.

СВИ СЕ СМЕЈУ ХРВАТУ! Ракитић се обрукао, није дошао због милиона у Арабију, већ клупске историје?!

Foto: AP

Iako u 35. godini, Hrvat ima kvalitet da igra na evropskom tlu, odlučio se za Saudijsku Arabiju, a tamo će zarađivati impresivnih 15.000.000 po sezoni, ali nije to glavni razlog što je tamo otišao, tako bar tvrdi.

Na promociju u Al Šababu istakao je da nije došao zbog novca, već istorije koju klub ima.

– Izabrao sam Al Šabab nakon što sam čitao o klupskoj istoriji. Verujem da je vreme za novi i veliki izazov s Al Šababom – rekao je Rakitić, pa dodao:

– Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al Šababu i projektu ‘Vizija Saudijske Arabije 2030’ , uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost – rekao je Rakitić.

Kakva je istorija Al Šababa?

Klub je osnovan 1947. godine, a od 1967. godine nosi ime Al Šabab. Baziran je u Rijadu, trenutno je četvrti na tabeli, šest puta bio ej šampion, isto toliko puta vicešampion. Tri puta osvajao je Saudijski kraljevski kup, , tri puta Prinčev kup, a saudijski superkup osvojili su jednom. U sezoni 2001. osvojili su Ligu šampiona Azije.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst