Boja koja najviše odgovara nekom horoskopskom znaku simboliše njegovu moć, ali i skrivene osobine.

Evo koja je boja svakog horoskopskog znaka:

Ovan: crvena

Ova strastvena i aktivirajuća boja povezuje akciju i agresiju, zahvaljujući planetarnom vladaru Marsu. Od smelog crvenog ruža za usne, do zadivljujuće crvene haljine ili nekog crvenog detalja, nošenje ove boje čini Ovna moćnim.

Foto: pexels.com

 

Bik: šumsko zeleno

Poznati su po svojoj stabilnosti i pouzdanosti.

Bilo da se radi o kućnim biljkama, zabavnim zelenim cipelama ili šumskim tonovima, Bik se najbolje oseća kada je povezan sa svetom prirode.

Foto: Shutterstock

 

Blizanci: žuta

Žuta je povezana sa svim oblicima komunikacije. Kao izvor informacija, um Blizanaca je u stalnom pokretu, ponekad ga je teško pratiti.

Žuta određuje njihovu, ponekad nedokučivu, prirodu.

Ova boja je povezana sa čakrom solarnog pleksusa, što može pomoći u jačanju samopouzdanja i pružiti motivaciju potrebnu za pretvaranje ideja u akciju.

Foto: Shutterstock

 

Rak: tamnoplava

Rakova idealna boja je ta smirujuća, tamnoplava. Ništa im nije važnije od emocionalne sigurnosti, a umirujući pogled na bogatu plavu boju čini ih potpuno opuštenim.

Rakovi deluju pomalo neraspoloženo, zahvaljujući svom vladaru, Mesecu. Zato je tamnija plava idealna da ih vrati u ravnotežu.

Foto: Shuterstock

 

Lav: narandžasta

Lav je jedini horoskopski znak kojim vlada Sunce, pa je njegova boja topla, privlači pažnju i savršeno oslikava njihovu dramatičnu i kraljevsku ličnost.

Idealne su nijanse narandžaste na haljini ili modnim dodacima, a stilski pomažu i žuti manikir i kristali tog tona.

Foto: Shutterstock

 

Devica: smeđa

Za Device, ova boja je idealna, umirujuća i estetski ugodna.

Bilo da se radi o rustičnom drvenom dekoru, velikom ormaru u zemljanim tonovima ili mokasinama retro dizajna, smeđa je idealna za Device.

Foto: Shuterstock

 

Vaga: ružičasta

Vagama vlada Venera, planeta ljubavi, pa vole ovu privlačnu, koketnu boju.

Ružičasta je očigledan izbor, jer je Vaga vazdušni znak koji daje prednost lepoti i harmoniji. Svideće im se ogrlica od ružičastog kvarca, lepršava haljina u tom tonu, ili kupaći kostim.

Foto: profimedia

 

Škorpija: crna

Ako postoji nešto što ovaj znak čini posebnim, onda je to misterija. Privlače ih tabu, okultizam, nevidljivo, njihova vladajuća planeta je Pluton, najudaljenija od sunca u našem solarnom sistemu.

Škorpion u crnoj jednostavno ima smisla, bilo da je u pitanju potpuno tamna odeća, tamniji manikir ili klasično odelo.

Foto: Shuterstock

 

Strelac: ljubičasta

Ljubičasta je povezana sa mudrošću.

Strelac uvek teži učenju, znanju i širenju.

Ljubičasta zapravo ima najbržu vibraciju od svih boja i ogleda se u atraktivnim kreacijama i odevnim kombinacijama. Strelčevi se ne plaše se da izgledaju maštovito.

Foto: pexels.com

 

Jarac: siva

Iako neki misle da je ova boja dosadna ili da joj nedostaje sjaj, činjenica je da siva igra ključnu ulogu među ostalim bojama.

Jarac je zemljani znak koji ceni strukturu, disciplinu i naporan rad, a siva je boja koja će mu pomoći da ostane fokusiran.

Foto: pexels.com

 

Vodolija: svetlo plava

Svetloplava je hladna i osvežavajuća, baš kao i  neobičan i inovativan duh Vodolije.

Od vedrog plavog neba do prirodnog proleća, ova boja ih osvežava, mogu da je uklope u dom, ali i svoje odevne kombinacije.

Foto: pexels.com

 

Ribe: tirkizna nijansa

Riba, kao poslednji znak astrološke godine i ujedno poslednji vodeni znak, ima boju morske pene, koja se nalazi s negde na granici između plave i zelene.

Foto: pexels.com

 

Ribe su eterične, maštovite i emotivne, blisko povezane sa idejom okeana. Kada nose tirkizne tonove, osećaju se smireno i uravnoteženo, piše mbg.

Sigurno niste znali da možete ovo da uradite uz pomoć ključeva od automobila! Trik je zlata vredan

sledeća vest

Originalni tekst