IZVRŠNI komitet Svetske veslačke federacije (FISA) je posle sednice, 14. decembra prošle godine, odlučio da suspenduje VS Srbije kao svog člana od 1. januara ove godine. Na ovaj potez su se čelnici svetskog veslanja odlučili, jer naša organizacija duguje FISA i dobavljačima za Svetski kup 2022. i SP 2023, koje je održanio na beogradskoj Adi Ciganliji.

СУСПЕНДОВАН ВЕСЛАЧКИ САВЕЗ СРБИЈЕ: Светска веслачка федерација покренула поступак против ВСС

FOTO: VSS

FISA je u svom saopštenju odluku obrazložila članom 15. Statuta Svetskog veslanja prema koje federacije članica koje ima dugovanja prema FISA mogu biti suspendovane ili isključenje, a nijedan član te federacije ne može se kandidovati na izborima, dok će njegovi delegati izgubiti pravo glasa. Takođe, IK može suspendovati takmičare, sudije i članove Komisije federacija na takmičenjima i drugim veslačkim takmičenjima.

Zbog toga je pokrenut sudski postupak protiv VS Srbije i zvaničnih žiranata.

Suspenzija podrazume da VS Srbije ne može da upravlja veslačkim sportom u Srbiji, da se sportisti učestvuju na svetskim takmičenjima uključujući Olimpijske i Paraolimpijske igre, kao i da Srbije ne može da bude domaćin budućih svetskim takmičenja.

Ističe se da je Svetsko veslanje već nekoliko meseci u komunikaciji sa VSS i srpskim vlastima kako bi se isplatili dugovi i pronašlo rešenje.

U IK se nadaju brzom rešenju situacije, a kada se izmire finansijski dugovi, održaće se sastanak o povratku VS Srbije u FISA.

Biće rešeno!

U VESLAČKOM savezu Srbije priznaju da je došlo da zastoja u izvršavanju obaveza, da će izmiriti dugovanja i da očekuje da će sve biti rešeno. Najavili su i saopštenje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst