NAOBLAČENjE sa mešovitim padavinama, kišom i snegom uz lokalnu pojavu poledice, očekuje se u toku noći ponedeljak na utorak na severu i zapadu, a u utorak u ostalim krajevima Srbije

СРБИЈУ ОКОВАО ДЕБЕЛИ МИНУС: У српском Сибиру 20 степени испод нуле!

Foto: Tanjug

U  celoj Srbiji temperature su jutros ispod nule a u 7 sat najhladnije je bilo u Sjenici, gde je izmereno 20 stepeni ispod nule.

Posle nje, najhladniji su Požega i Kuršumlija, gde je minus 12, zatim Valjevo gde je 11 stepeni ispod nule.

Najtopliji je Beograd sa 3 stepeni ispod nule, zatim Niš, Zrenjanin, Novi Sad, Leskovac gde je za jedan stepen hladnije.

Kako navodi RHMZ početkom sedmice očekuje nas umeren, lokalno i jak jutarnji mraz.

– Danas u većem delu Srbije očekuje se umeren, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima lokalno i jak mraz, od -11 do -4 °S, dok se u utorak umeren do jak mraz očekuje još na jugozapadu, jugu i istoku Srbije. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica – navodi se u najavi RHMZ.

Foto: Printscreen/RHMZ

Naoblačenje sa mešovitim padavinama, kišom i snegom uz lokalnu pojavu poledice, očekuje se u toku noći ponedeljak na utorak na severu i zapadu, a u utorak u ostalim krajevima Srbije.

– Od srede, 24. januara doći će do slabljenja jutarnjih mrazeva i porast dnevne temperature u svim krajevima – kažu u RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst