Filadelfija je kao domaćin slavila protiv Njujorka sa 125:114 i prepolovila prednost Niksa u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

ШОК У НБА! Џоел Ембид има тешку болест, све је открио на конференцији

FOTO: AP

Najzaslužniji za trijumf Filadelfije bio je Džoel Embid koji je ubacio 50 poena. Embid je pogodio 13 od 19 šuteva iz igre i 19 od 21 sa linije za slobodna bacanja, a upisao je i osam skokova i četiri asistencije.

Posle ličnog plej-of rekorda od 50 poena, Džoel Embid je na konferenciji za medije objavio da se bori sa Belovom paralizom. Radi se o bolesti mišića lica.

– Moja leva strana lica, usta i oko. Teško je, ali ne odustajem. Boriću se uprkos svemu – naveo je Embid.

Kamerunac je naveo da su se problemi javili u periodu plej-in turnira.

Uzrok Belove paralize nije u potpunosti utvrđen, ali se veruje da je izaziva virusna infekcija koja uzrokuje oticanje facijalnog nerva.

Može se javiti u bilo kom uzrastu, ali se najčešće javi oko 40. godine života, i kod muškaraca, i kod žena. Svake godine od 100.000 ljudi njih 15 do 30 dobije Belovu paralizu.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst