Postoji mnogo recepata za spremanje ukusnog svisnjkog mesa, a mi predlažemo da obavezno probate i ovaj.

СОЧНО СВИЊСКО МЕСО У СОСУ ОД ЈАБУКА: Прави је специјалитет - Тајна је у дугом крчкању (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Kitchen Sanctuary

Prvo se krčka, a onda i peče u neodoljivom i aromatičnom sosu u koji se na kraju dodaju i jabuke. Ova kombinacija je prosto savršena, a ako želite da obradujete ukućane predivnim ručkom, neka svinjsko meso spremljeno na ovaj način bude vaš izbor. Možete da ga poslužite sa pire krompirom, pireom od graška ili celera… 

Sastojci:

500 g svinjskog mesa 

1 crni luk 

10 pečuraka

2 kašike brašna 

2 čena belog luka

240 ml sajdera od jabuke 

420 ml pilećeg bujona 

1/2 kašičice sušene žalfije

80 ml pavlake za kuvanje 

2 jabuke

Priprema:

Meso isecite krupno, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte. Zatim dodajte pečurke presečene na pola i promešajte. Smanjite temperaturu i pržite još 5 minuta, pa dodajte brašno, promešajte, pa sipajte sajder i bujon (2 kocke za supu rastvorite u 420 ml vode). Pospite žalfijom, posolite i pobiberite, pa promešajte. Neka se krčka dok ne krene da ključa, pa poklopite i prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta.

Ako je potrebno promešajte povremeno, a nakon 90 minuta izvadite jelo iz rerne i dodajte seckane jabuke, kao i pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite u rernu i pecite još 25 minuta. 

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst