U više nego dramatičnom okršaju punom preokreta košarkaši Filadlefije obezbedili su mesto u plej-inu pošto su porazili prošlogodišnjeg učesnika velikog NBA finala, ekipu Majamija sa 105:105.

СКРОМАН УЧИНАК ЈОВИЋА У ПОРАЗУ МАЈАМИЈА: Филаделфија после драматичног преокрета изборила пласман у плеј-оф (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Seventisiksersi zakazali su seriju sa Njujork Niksima, a Majami čeka „popravni“ protiv Čikaga

U izuzetno dramatičnom, posle velikog preokreta, košarkaši Filadelfije uspeli su da savladaju Majami Hit i tako izbore plasman u plej-of NBA lige.

Iako su imali 14 poena zaostatka, zahvaljujući sjajnom Francuzu Nikolasu Batumu Seventisiksersi su uspeli da naprave preokret i zabeleže važnu pobedu (105:104).

Iskusni Batum, koji je bio tvorac nestvarnog preokreta svog tima, meč je završio sa 20 postignutih poena, a ubacio je šest trojki iz 10 pokušaja.

Utakmicu je obeležio i povratak Džoela Embida, koji je dobar deo sezone propustio zbog povrede kolena. Sjajni centar bio je najefikasniji sa 23 poena, ali je imao očajne procente šuta na ovom meču – 6/17.

U poraženom timu najefikasniji bio je Tajler Hiro sa 25 poena, a pratio ga je Džimi Batler sa 19.

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović imao je skroman učinak na ovom meču. Za 14 minuta igre ubacio je 10 poena i zabeležio pet skokova.

Filadelfija je zauzela 7. mesto i u plej-ofu će igrati protiv Njujork Niksa, dok će Majami svoju šansu za plasman u doigravanje tražiti protiv Čikaga.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst