Danas Onlinedanas 20:00

Sirup od koprive odličan je za dobrobit celog organizma: Evo kako da ga napravite kod kuće 1Foto: Bert Pijs/ NiS / Minden Pictures / Profimedia

Sirup od koprive je odličan za celo telo, odličan je protiv alergija, problema sa varenjem, anemije i jača imunitet.

Biljka od koje smo kao deca bežali pruža mnogobrojne pogodnosti kada je zdravlje u pitanju. Iako smo je mi zanemarili u ishrani, da nije njenog odbrambenog svojstva, životinje bi zasigurno iskoristile sve njene lekovite delove.

Najbolji način na koji možemo iskoristiti sva njena lekovita svojstva jeste, u poslednje vreme veoma popularan, sirup od koprive.

Sastojci:

800 gr mladih listova koprive,
15 limuna,
1,5 kg šećera,
10 kašika livadskog meda,
2 litra vode.

Priprema:

U šerpu staviti listove koprive, limun isečen na kolutiće i vodu – poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Posle toga sve procedite tako što ćete gazu staviti na cediljku. Limun i koprivu iscedite rukama da izađe što više soka.

Na kraju dodajte šećer (ili neki drugi zaslađivač) i ostavite par sati, povremeno mešajući, dok se sav šećer ne rastvori. Gotov sirup sipajte u sterilisane boce i čuvajte na hladnom mestu. Ako želite da vaš sirup traje duže, možete ga pasterizovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.

– Bisera Veletanlić, muzičarka

Originalni tekst