U intervjuu za Informer Jovana Radović iskreno govori o karijeri, ali otkriva i nepoznate detalje iz privatnog života.

„Sinovi Vuk i Danilo me pitaju kada ću da ih upoznam sa Lionelom Mesijem“, kaže voditeljka Informer TV Jovana Radović.

Jedno od zaštitnih lica „Prvih info“, koja svakog jutra gledaocima saopštava najnovije informacije iz zemlje i sveta, priča da njena deca pomno prate njen rad i karijeru.

Foto: Zoran Sinko

Voditeljka Jovana Radović

Zbog čega ste se odlučili za novinarsku profesiju?
– Novinarstvom se bavim otprilike pet godina. Po završetku fakulteta radila sam neko vreme kao profesor, iako sam sebe oduvek videla u medijima. Ovom poslu me je privukla dinamika, upoznavanje ljudi različitih profila i, naravno, sjaj reflektora zbog čega se i bavim televizijom.

Šta vam se najviše dopada u Informeru?

– Informer je kuća koja uživa veliki ugled. Kada sam čula da širi svoje redove i postaje i televizija, videla sam sebe kao deo tima koji dobija. Za ovih 11 meseci rezultati su očigledni.

Foto: Dejan Milićević

Voditeljka Jovana Radović

Kako se pripremate za „Prve info“?

– Mi iz „Prvih info“ imamo privilegiju da prvi poželimo dobro jutro našim gledaocima. Nakon emisije odmah se bacamo na pripremu za sutra, predaha nema. „Prve info“ su uvek aktuelne, ležerne, informativne i pre svega autentične.

Imate dvoje dece, da li je teško balansirati između privatnog i poslovnog života?

– Trudim se da sve postignem. Ustajem u četiri ujutru, a često i ranije. Nekad mi je dan kratak i nedovoljan za sve obaveze koje imam.

Foto: Privatna arhiva

Jovana sa sinovima Vukom i Danilom

Da li deca vole da vas gledaju na televiziji?

– Moji sinovi Vuk i Danilo su školarci, treći i prvi razred. Dok sam na poslu, oni su u školi, tako da me retko viđaju na malom ekranu. Međutim, kada me vide na televiziji, pitaju me: „Mama, kada ćeš da intervjuišeš Mesija i da nas upoznaš sa njim?“ Inače, Vuk kaže da će biti glumac, a Danilo fudbaler.

Šta vas najviše iznervira i zbog čega planete?
– Retko šta me izbaci iz takta, ali recimo da na primitivizam nisam postala imuna.

Kako najčešće provodite slobodno vreme?

– Filozofiram, mada to radim i van slobodnog vremena.

Pukla mi je štikla i ostala sam bez vazduha

Imate li neku anegdotu s posla?
– Takvih situacija ima skoro svakog dana, u većoj ili manjoj meri. Nije prijatno kada me usred programa uhvati napad kašlja, pa se borim za vazduh. Jednom mi je pukla štikla i morala sam da stojim na vrhovima prstiju i ponašam se kao da je sve u redu. To je bilo baš smešno.

Voditeljka

sledeća vest

Originalni tekst