U Studentskom kulturnom centru sinoć je prikazan muzičko-scenski program posvećen obeležavanju godišnjice masovnog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, čime je završen program obeležavanja godišnjice „Buđenje“.

U dokumentarnom filmu „Bol“, koji je, nakon toga, emitovala Radio-televizija Srbije, roditelji ubijene dece su naveli da je propust države, pre nego što je počinjeno masovno ubistvo, bio to što neko može da ima toliku količinu oružja i municije u kući, kao što je bio slučaj sa ocem dečaka K.K, kao i da njegovi roditelji treba da snose odgovornost za ono što je njihovo maloletno dete učinilo.

Roditelji su izrazili i želju da se na mestu gde se dogodilo masovno ubistvo napravi memorijalni centar.

U Tašmajdanskom parku, kod spomenika Desanki Maksimović, ranije u toku jučerašnjeg dana, bio je organizovan forum, odnosno prostor za razgovor sa građanima, a prikazan je i kolaž, posvećen žrtvama pucnjave, koji se sastojao od fotografija ubijenih.

U masovnom ubistvu koje je hicima iz dva očeva pištolja počinio 13-godišnji dečak, 3. maja 2023. godine, ubijeno je osam učenika i radnik obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije.

U pucnjavi u školi je ranjeno još šest učenika i nastavnica.

Post Views: 13

Originalni tekst